F1 kalendārā nākamsezon iekļauta Ņūdžersija, Austrija, Krievija un Meksika

 
iAuto | 28.septembris 2013 14:24

F1 nākamā gada kalendārā iekļautas sacensības ASV pilsētā Ņūdžersijā, Austrijā, Krievijā un Meksikā, paredz Pasaules motoru sporta padomes sanāksmē Horvātijā pieņemtais lēmums.

Foto: fia.com

Vienlaikus, kalendārā nav iekļautas sacensības Indijā, kas šajā valstī notiek kopš 2011.gada.

Čempionāts 16.martā, kā jau ierasts, sāksies ar Austrālijas Lielās balvas izcīņu, bet noslēgsies 30.novembrī Brazīlijā. Kopumā sportistiem būs jāpiedalās 22 posmos, kas ir par trīs sacensībām vairāk nekā šogad.

ASV Lielās balvas izcīņa Ņūdžersijā notiks 1.jūnijā, vienu nedēļu pēc Monako GP un vienu nedēļu pirms Kanādas GP. Tas nozīmē, ka līdzjutēji divas nedēļas nogales pēc kārtas varēs vērot sacensības tieši pilsētas ielās. Ņūdžersijas trase stiepsies gar Hudzonas upi un trases fonā būs skatāma Ņujorkas debesskrāpju panorāma.

Austrijas posms savukārt notiks jūnija beigās, divas nedēļas pēc Kanādas Lielās balvas izcīņas un norisināsies A1 trasē, kur F1 sacensības notika no 1997.gada līdz 2003.gadam. Patlaban gan trase nes „Spielberg’s Red Bull Ring” nosaukumu.

5.oktobrī sacensības norisināsies olimpiskajos Sočos, un 5,9 kilometrus garā no jauna uzbūvētā trase būs trešā garākā F1 kalendārā. Spa-Frankošamps trase Beļģijā ir septiņus kilometrus gara, bet Lielbritānijas GP mājvietā Silverstonā trases garums ir 5,891 kilometrs.

16.novembrī savukārt gaidāma Meksikas Lielās balvas izcīņas atgriešanās, un tas būs priekšpēdējais čempionāta posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti