Bjanši arī nākamajā sezonā pārstāvēs "Marussia"

 
Nozare.lv | 3.oktobris 2013 11:16

F1 čempionāta komandā "Marussia" arī nākamajā sezonā brauks "Ferrari" atbalstītais fancūzis Žūls Bjanši.

Augstu vērtētais 23 gadus vecais sportists kopā ar vienu no F1 vājākajām komandām šogad augstāko rezultātu sasniedzis Malaizijas posmā, kad izcīnīja 13.vietu. Līdz ar to tas ir labākais rezultāts starp četriem abu vājāko komandu ("Marussia" un "Caterham") braucējiem.

Tāpat nākamajā sezonā Lielbritānijā bāzētā, bet Krievijā reģistrētā "Marussia" komanda "Cosworth" dzinējus aizstās ar "Ferrari" motoriem, tomēr vienības vadība uzsver, ka darījumi nav saistīti.

Foto: marussiaf1team.com

Kā zināms, 2013.gada sezona ir pēdējā, kurā komandas sacenšas ar 2,4 litru V8 dzinējiem. No nākamās sezonas sacīkšu apritē ieies formulas ar 1,6 litru V6 turbo dzinējiem, kas uzskatāmas par lielākajām gaidāmajām izmaiņām F1 noteikumos sacīkšu jaunāko laiku vēsturē.

Šajā sezonā "Marussia" komandā bija plānots braukt brazīlietim Luišam Razijam, tomēr viņš nespēja piesaistīt solīto finansējumu un pirms sezonas pirmajām sacīkstēm šo braucēju aizstāja Bjanši.

Sākotnēji pirms šīs sezonas Bjanši bija tuvu iekļūšanai "Force India" komandas sastāvā, tomēr noslēgumā viņš zaudēja vācietim Adrianam Zutilam.

"Marussia" komandā debitants Bjanši šogad brauc kopā ar britu Maksu Čiltonu, kuram arī šī ir debijas sezona F1. Tiek ziņots, ka vienība veic pārrunas arī ar Čiltonu par līguma pagarināšanu.

Šosezon "Marrusia" komanda Konstruktoru kausa kopvērtējumā ieņem desmito vietu starp 11 komandām. Vienība F1 apritē parādījās 2010.gadā kā "Virgin Racing", bet tā joprojām nav spējusi izcīnīt kaut vienu punktu.

Šī gada F1 sezona nedēļas nogalē turpināsies ar posmu Dienvidkorejā. Līdz sezonas beigām vēl atlikušas sešas sacīkstes.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti