Fetels izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas

 
iAuto | 6.oktobris 2013 10:57

Vācu F1 pilots Sebastjans Fetels (“Red Bull”) uzvarējis arī Korejas Lielās balvas izcīņā, triumfējot ceturtajā posmā pēc kārtas.

Uzvara Korejā Fetelam bija astotā šosezon notikušajos 14 posmos.

Tikmēr Fetela galvenais konkurents cīņā par 2014.gada pasaules čempiona titulu Fernando Alonso (“Ferrari”) Korejā palika tikai sestais, līdz ar to piecus posmus līdz sezonas beigām Fetela pārsvars pār tuvāko konkurentu pieaudzis līdz 77 punktiem. Atlikušajos posmos maksimālais iegūstamais punktu skaits ir 125, līdz ar to, teorētiski, cīņa par galveno trofeju šosezon vēl nav beigusies, tomēr, ņemot vērā “Red Bull” pārsvaru pār konkurentiem trasē, jāsecina, ka Alonso jācer uz brīnumu.

Foto: fia.com

Ļoti veiksmīga šī sacensība izvērtās abiem “Lotus” pilotiem – 2.vietu izcīnīja no 9.vietas startējušais Kimi Raikonens, bet 3.vietā ierindojās Romēns Grožāns. Turklāt abi “Lotus” piloti visu sacīksti turējās čempionāta līderim cieši aizmugurē.

4.un 5.vietā ierindojās Niko Hilkenbergs (“Sauber”) un Luiss Hamiltons (“Mercedes”), kuri sacensību pēdējos apļos aktīvi cīnījās, vairākkārt apdzenot viens otru.

7.vietā finišēja Niko Rosbergs (“Mercedes”), 8.vietā – Džensons Batons (“McLaren”), 9.vietā – Felipe Masa (“Ferrari”), bet 10.vietā palika Serhio Peress (“McLaren”).

Peress sacensību 31.aplī piedzīvoja dramatisku brīdi – traucoties lielā ātrumā pa vienu no Korejas trases garajām taisnēm, sprāga viena riepa, tomēr meksikānim izdevās savaldīt savu formulu, nobremzēt, iegriezties atpakaļejošā līkumā un tikt līdz boksiem.

Pēc Korejas GP čempionāta vadībā vēl vairāk nostiprinājies Fetels, taču sezonas noslēgumā gaidāma interesanta cīņa par atlikušajām vietām pirmajā trijniekā – Alonso ir 195 punkti, Raikonenam ir 167 punkti, bet Hamiltons šajā nedēļas nogalē ir zaudējis vienu pozīciju un ar 161 punktu atrodas 4.vietā.

Cerības uz 3.vietu saglabājas arī pēdējo sezonu startējošajam Markam Vēberam (“Red Bull”), kuram ir 130 punkti, un Rosbergam, kurš šosezon iekrājis 122 punktus.

Nākamā sacensība notiks pēc nedēļas Japānā.  

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti