Problēmas ar KERS sistēmu pārtrauc Fetela uzvaras gājienu kvalifikācijā

 
iAuto | 12.oktobris 2013 9:23

Foto: fia.com

F1 čempionāta 15.posma Japānas GP kvalifikācijā savu pirmo “pole position” šosezon izcīnīja “Red Bull” pilots Marks Vēbers, kamēr viņa komandas biedru Sebastjanu Fetelu piemeklēja problēmas ar KERS sistēmu, un vācietis sacensībām kvalificējās otrajā pozīcijā.

Iepriekšējos trīs posmos Fetels sacensības sāka no pirmās starta pozīcijas, bet vēl trīs posmos pirms tam čempionāta līderis sacensībām kvalificējās 2.vietā. Šodien pārtrūkusi arī Fetela dominance kvalifikācijā tieši Suzukas trasē – pēdējos četros gados vācietis Suzukā bija izcīnījis “pole position” un trīs reizes to spējis pārvērst arī uzvarā sacensībās.

Problēmas ar KERS sistēmu Fetelam radās jau sestdienas treniņbraucienos, taču līdz kvalifikācijai mehāniķi bojātās detaļas bija paguvuši nomainīt. Kvalifikācijas pirmajā kārtā ātrākais bija Grožāns, taču otrajā kārtā savu pārākumu pār konkurentiem jau atkal demonstrēja Fetels. Diemžēl noslēdzošās kvalifikācijas kārtas sākumā viņa sacīkšu inženieris ziņoja, ka problēmas radušās no jauna. Tas gan vācietim netraucēja uzrādīt otro ātrāko laiku, nedaudz zaudējot tikai savam komandas biedram Vēberam.

Abus “Red Bull” pilotus kvalifikācijā šķīra 0,174 sekundes.

Nepilnas divas sekundes desmitdaļas lēnāks par Fetelu bija Luiss Hamiltons (“Mercedes”). 4.vietā sacensībām kvalificējās Romēns Grožāns (“Lotus”), 5.vietu izcīnīja – Felipe Masa (“Ferrari”), kuram seko Niko Rosbergs (“Mercedes”), Niko Hilkenbergs (“Sauber”), Fernando Alonso (“Ferrari”), Kimi Raikonens (“Lotus”) un Džensons Batons (“McLaren”).

Iepriekšējās četrās sacīkstēs uzvaras izcīnīja Fetels, un svētdien viņam būs iespēja cīnīties par piekto uzvaru pēc kārtas, kas viņam vēl nekad nav izdevies. Līdz šim F1 vēsturē to izdevies paveikt vien pieciem pilotiem - Alberto Askari (deviņas uzvaras pēc kārtas), Mihaelam Šūmaheram (septiņas, sešas un piecas) un Džekam Brebemam, Džimam Klarkam un Naidželam Manselam (pa piecām).

Čempionāta kopvērtējumā vēl tikai piecas sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 272 punkti, bet otrais ir Alonso, kuram 195. Trešais ar 167 punktiem ir Raikonens. Fetels jau šajā posmā var nodrošināt ceturto čempiona titulu pēc kārtas. Lai to izdarītu, vācietim šajā posmā nepieciešams uzvarēt un cerēt, ka Alonso svētdien nefinišēs pirmajā astoņniekā.

Savukārt Konstruktora kausa ieskaitē "Red Bull" atrodas stabilā līderpozīcijā ar 402 punktiem. Tai ar 284 punktiem seko "Ferrari", bet vēl par septiņiem punktiem mazāk ir "Mercedes" vienībai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti