Fetels izcīna piekto uzvaru pēc kārtas

 
iAuto | 13.oktobris 2013 10:46

Leģendārajā Suzukas trasē Japānā notiekošajā F1 čempionāta 15.posmā uzvaru izcīnīja sezonas līderis Sebastjans Fetels („Red Bull”), kuram šī bija devītā šosezon un piektā pēc kārtas.

Foto: fia.com

Līdz šim piecas uzvaras pēc kārtas bija izdevies tikai pieciem pilotiem - Alberto Askari (deviņas uzvaras pēc kārtas), Mihaelam Šūmaheram (septiņas, sešas un piecas) un Džekam Brebemam, Džimam Klarkam un Naidželam Manselam (pa piecām).

Fetela pārsvars pār konkurentiem šosezon ir vairāk nekā iespaidīgs, tomēr līdz četrkārtējā pasaules čempiona godam viņam nāksies gaidīt līdz nākamajam posmam, kas notiks 27.oktobrī Indijā. Fetels varēja nodrošināt uzvaru visā sezonā arī svētdien, taču tam bija nepieciešama ne tikai uzvara, bet arī Fernando Alonso („Ferrari”) nefinišēšana starp astoņiem labākajiem pilotiem. Alonso Suzukā izcīnīja 4.vietu, līdz ar to četrus posmus pirms sezonas beigām abus pilotus šķir 90 punkti, kamēr maksimālais vienam pilotam iegūstamo punktu skaits atlikušajos posmos ir par desmit lielāks.

Sacensību pēdējos apļos ļoti sīva spēkošanās par 2.vietu izvērtās starp kvalifikācijas uzvarētāju Marku Vēberu („Red Bull”) un no 4.vietas sacensības sākušo Romēnu Grožānu („Lotus”), kuram padevās lielisks starts un līdz boksu apmeklējumam francūzis turējās priekšā abiem „Red Bull” pilotiem. Pēc vairākiem apdzīšanas mēģinājumiem Grožāns tomēr bija spiests piekāpties konkurenta priekšā, un „Red Bull” komanda izcīnīja dubultuzvaru.

Uz goda pjedestāla Japānā nekāpa, taču pie punktiem kopvērtējumā tika Alonso, Kimi Raikonens („Lotus”), Niko Hilkenbergs („Sauber”), Estebans Gutjeress („Sauber„), Niko Rosbergs („Mercedes”), Džensons Batons („McLaren”) un Felipe Masa („Ferrari”).

Ja par Fetela kļūšanu par četrkārtējo pasaules čempionu šaubās vairs tikai retais, cīņa par atlikušajām vietām godalgoto trijniekā solās būt ļoti sīva, jo Kimi Raikonens („Lotus”) no Alonso atpaliek 30 punktus, bet vēl par 16 punktiem mazāk ir Luisam Hamiltonam („Mercedes”), kurš šajās sacīkstēs izstājās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti