Nākamsezon F1 brauks divi krievu piloti

 
Nozare.lv/iAuto | 22.oktobris 2013 11:46

Nākamsezon F1 čempionātā startēs divi krievu piloti - "Toro Rosso" komandā brauks Daņila Kvjats, bet "Sauber" sastāvā startēs Sergejs Sirotkins.

Šobrīd 19 gadus vecais Kvjats komandā aizstās austrāliešu pilotu Danielu Rikjardo, kurš pēc šīs sezonas pievienosies pēdējo gadu spēcīgākajai vienībai "Red Bull".

Daņila Kvjats Foto: scuderiatororosso.com

Krievu pilots ir iekļauts "Red Bull" jauno braucēju komandā, bet šogad viņš startē GP3 čempionātā, kur vienu posmu pirms sezonas beigām kopvērtējumā atrodas 2.vietā. Tāpat Kvjatam ir pieredze Eiropas Formula 3 čempionātā.

Tiek minēts, ka viens no iemesliem, kāpēc Kvjats ticis pie iespējas startēt F1 čempionātā, ir sponsoru atbalsts.

Krievijas braucēja komandas biedrs nākamajā sezonā būs francūzis Žans Ēriks Verņs.

Līdz ar to Kvjats kļuvis jau par otro braucēju no Krievijas, kurš nākamsezon startēs karaliskajā autosporta klasē - 2014.gadā "Sauber" komandu pārstāvēs vēl viens "tīnis" no Krievijas Sergejs Sirotkins, kuram 27.augustā apritēja tikai 18 gadi.

Sirotkins šogad startēja "Formula Renault 3.5" čempionātā, kur ieņēma 9.vietu. Uzvaru čempionātā izcīnīja 21 gadu vecais "McLaren" jauno braucēju programmas dāņu pilots Kevins Magnusens, kura nākotne patlaban ir neskaidra.

Pirmais un vienīgais krievu pilots, kurš līdz šim startējis F1, ir Vitālijs Petrovs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti