Alonso cer nākamsezon Fetelu gāzt no troņa 2

 
Nozare.lv | 29.oktobris 2013 14:17

Foto: fia.com

Pēc svētdien aizvadītā F1 čempionāta 16.posma Indijā, kurā jau ceturto reizi pēc kārtas par čempionu tika kronēts vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull", "Ferrari" braucējs spānis Fernando Alonso cer nākamsezon Vācijas pilotu gāzt no troņa.

Alonso bija Fetela vienīgais konkurents šajā sezonā, taču arī viņš, sezonai tuvojoties izskaņai, nespēja vairs ar vācieti sacensties, kā rezultātā šobrīd 26 gadus vecais Vācijas sportists izcīnīja savu kārtējo titulu.

"Vēlos viņu apsveikt, "Red Bull" šosezon bija ļoti spēcīgi un dominējoši, īpaši sezonas otrajā pusē, tāpēc viņi ir pelnījuši kļūt par čempioniem," sacīja Alonso. "Savukārt mums ir laiks sākt domāt par nākamo gadu un mēģināt padarīt viņiem dzīvi sarežģītāku."

Indijas posms Alonso bija neveiksmīgs, jo, uzsākot sacīkstes tikai no astotās starta vietas, viņš brauciena laikā paspēja sabojāt priekšējo antispārnu, kā rezultātā pēc boksu apmeklējuma atgriezās peletona beigās un sacensības noslēdza bez kopvērtējuma punktiem.

Tikmēr pašam Fetelam, kurš pēc finiša uzvaru pasaules čempionātā atzīmēja ar "saulītēm" vienā no taisnēm un pēc tam turpat izkāpa no formulas, lai paklanītos formulai, par šo izgājienu piespriests 25 000 eiro (17 570 latu) liels naudas sods.

Pats Fetels atklājis, ka viņa rīcība bija spontāna. "Pirms finiša nebiju plānojis to darīt. Mans inženieris teica, lai ievēroju ierasto procedūru, bet atbildēju: "Ne šoreiz!". Tur bija tik daudz cilvēku, tāpēc man vienkārši vajadzēja to izdarīt."

Līdz šim četras reizes pēc kārtas triumfēt F-1 pasaules čempionātā bija spējuši vien leģendārie Mihaels Šūmahers un Huans Manuels Fanhio.

Čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 322 punkti, un viņam ar 207 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 183 punktiem ir somu braucējs Kimi Raikonens no "Lotus" komandas.

Nākamais posms šonedēļ norisināsies Apvienotajos Arābu Emirātos.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anders johanssson 29.oktobris 2013 15:50
2 0 Atbildēt

..ar kuru vietu viņš to darīs, ar kāju vai plecu...?!?

ar auto kaut kā nespīd...

Mīļais amplis 3.novembris 2013 20:11
1 0 Atbildēt

Viņš tak nav veca zābaka spēriena vērts-katru gadu sola izcīnīt mistiskus titulus,bet finālā izkaļ tikai čikus!:)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti