Raikonens saņem sodu un startēs no pēdējās starta pozīcijas

 
iAuto | 2.novembris 2013 21:34

Kimi Raikonens Abu Dabi notiekošā F1 posma kvalifikācijā uzrādīja piekto ātrāko apļa laiku, taču sacensību tiesneši konstatēja formulas neatbilstību tehniskajiem noteikumiem un izslēdza viņu no kvalifikācijas sacensībām.

Foto: fia.com

Somu F1 pilots Kimi Raikonens Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošā F1 čempionāta 17.posma kvalifikācijā uzrādīja piekto ātrāko apļa laiku, taču sestdienas vakarā sacensību tiesneši konstatēja formulas neatbilstību tehniskajiem noteikumiem un izslēdza viņu no kvalifikācijas sacensībām.

Kā norādīja tiesneši, Raikonena formulas grīda atļauto piecu centimetru vietā izliekusies desmit centimetrus. Iepriekš šāda neatbilstība Ungārijas GP tika konstatēta otra „Lotus” pilota Romēna Grožāna formulai, taču toreiz sacensību tiesnešus apmierināja komandas skaidrojums, ka izliekums radies bojājumu rezultātā.

Tas nozīmē, ka somam sacensības būtu jāsāk no pēdējās starta vietas, tomēr pastāv reāla iespēja, ka Raikonens trasē nemaz nedosies – pilota un komandas vadības samilzušā konflikta dēļ Raikonens uz sacensībām Abu Dabi ieradās ar nokavēšanos un paziņoja, ka varētu nestartēt atlikušajos sezonas posmos, jo „Lotus” komanda viņam nav izmaksājusi atalgojumu vairāku miljonu ASV dolāru apjomā.

Vēlāk gan puses paziņoja, ka ir panākušas savstarpēju sapratni, tomēr F1 līdzjutējiem ir labi pazīstams Raikonena asais raksturs, līdz ar to no somu braucēja sagaidāms jebkas.

Nākamajā sezonā Raikonens startēs „Ferrari” vienības sastāvā. 

Līdz ar Raikonena diskvalifikāciju uz piekto starta vietu pacēlies „Sauber” pilots Niko Hilkenbergs.

„Pole position” Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošā F1 čempionāta 17.posma kvalifikācijā izcīnīja austrāliešu F1 veterāns Marks Vēbers („Red Bull”). Izšķirošajā kvalifikācijas sesijā Vēbers par 0,118 sekundēm apsteidza pirms nedēļas ceturto pasaules čempiona titulu nodrošinājušo komandas biedru Sebastjanu Fetelu.

Šī bija 37 gadus vecā austrālieša 13. uzvara kvalifikācijas sacensībās 12 sezonas ilgušajā karjerā.

Otro starta rindu sacīkstēs aizņems abi "Mercedes" piloti – 3.vietu izcīnīja Niko Rosbergs, kura ātrākais aplis bija 0,462 sekundes lēnāks nekā Vēberam, bet 4.vietā ierindojās Luiss Hamiltons, kurš savukārt bija 0,544 sekundes lēnāks par uzvarētāju.

Ja Fetels uzvarēs arī sezonas atlikušajos trijos posmos, viņš atkārtos 2004.gadā sasniegto Šūmahera rekordu - 13 panākumi vienā sezonā un vienlaikus nostāsies līdzās Alberto Askari rekordam – deviņas uzvaras pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 322 punkti, un viņam ar 207 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 183 punktiem ir Raikonens.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Red Bull" atrodas stabilā līderpozīcijā ar 470 punktiem. Tai ar 313 punktiem seko "Mercedes", kas tagad par četriem punktiem apsteidz "Ferrari".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti