Sauber neļauj Hilkenbergam kļūt par Raikonena aizvietotāju Lotus komandā

 
Nozare.lv | 14.novembris 2013 12:22

Pirmās formulas (F-1) komandas "Sauber" vadība noraidījusi "Lotus" vienības piedāvājumu atlikušajos divos sezonas posmos ļaut tās sastāvam pievienoties vācietim Niko Hilkenbergam.

Kā zināms, muguras problēmas dēļ šosezon vairs nestartēs "Lotus" somu pilots Kimi Raikonens, tāpēc komanda viņam meklē aizvietotāju. Kaut sākotnēji tika runāts, ka par tādu kļūs itāļu braucējs Davide Vaselki, kurš ir "Lotus" rezerves pilots, vienība izskata arī citus variantus.

"Lotus" komanda jau ilgāku laiku lenc Hilkenbergu un cerēja, ka pilots pēdējos posmus varētu startēt viņu vienībā. Tomēr citās domās ir "Sauber" komanda.

"Mēs saņēmām piedāvājumu, kuru šobrīd analizējam. Tuvākajās divās dienās tiks pieņemts lēmums, tas gan nenozīmē, ka Hilkenbergs dosies projām,'' ziņu aģentūrai SID nenoteikti atzina Hilkenberga menedžeris Verners Heincs.

Savukārt vācu laikrakstam "Bild" Heincs bijis konkrētāks, paziņojot, ka Hilkenbergs noteikti paliks "Sauber" rindās līdz sezonas beigām.

''Mums bija piedāvājums no "Lotus", un komanda izlēma, ka atlikušās divas sacīkstes viņš noteikti aizvadīs "Sauber" rindās," izteicās Heincs.

Kā zināms, Raikonens nākamgad vairs nebrauks "Lotus" komandā un atgriezīsies "Ferrari" sastāvā, kuras sastāvā 2007.gadā pirmo un līdz šim vienīgo reizi tika kronēts par pasaules čempionu. Līdz ar to šobrīd tiek meklēts viņa aizstājējs, un kā reālākais kandidāts tiek uzskatīts tieši Hilkenbergs. Otrs "Lotus" pilots arī nākamsezon būs francūzis Romēns Grožāns.

Iepriekš Raikonens izteicies, ka "Lotus" komandas finansiālo problēmu dēļ šosezon algā nav saņēmis nevienu eiro.

Muguras traumu soms guva vēl 2001.gadā, bet tagad viņš izlēmis veikt operāciju, pēc kuras atveseļošanās gaidāma aptuveni mēnesi.

Nākamais F-1 posms paredzēts svētdien, kad braucēji sacentīsies ASV, bet sezonas pēdējās sacensības tiks aizvadītas 24.novembrī Brazīlijā.

Jau vēstīts, ka savu ceturto pasaules čempiona titulu jau priekšlaicīgi nodrošinājis "Red Bull" komandu pārstāvošais Sebastjans Fetels, bet Raikonens šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā atrodas augstajā trešajā vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ko dara poļi, kad uz automaģistrāles sastrēgums? (+ VIDEO) 3

Autovadītājs ir "šokā" redzot, kā rīkojas vairums autovadītāju Polijā, uz A2 maģistrāles brīdī, kad tur izveidojas sastrēgums. Lasīt vairāk

 

TOP 3 finālistu auto "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" nominācijā (+ VIDEO)

Ik gadu “Latvijas Gada auto” konkursā tiek pasniegta arī dizaina balva, kad ārpus praktiskajām un tehniskajām īpašībām, tiek vērtēts auto izskats. “Latvijas Gada auto 2024” dizaina balvu ieguva Peugeot 508. Šīs nominācijas pirmajā trijniekā iekļuva Peugeot 408 un arī Hyundai Ioniq 6. Kādi ir žūrijas iespaidi? Lasīt vairāk

 

1000 Zs: Porsche gatavo vēl lielāku krosoveru par Cayenne

Nākamo trīs gadu laikā Porsche modeļu piedāvājums varētu papildināties ar jaunu krosoveru līnijas flagmani, kam sola vairāk par 1000 Zs. Lasīt vairāk

 

Braucam ar jaunākajiem auto "Latvijas Gada auto 2025" Pavasara testa dienā (+ VIDEO) 1

Jauns gads, jauns konkurss - iAutolv iepazīstina ar Latvijas Gada auto 2025 kandidātiem un pavasara testa brauciena dalībniekiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti