Alonso un Fetels ātrākie ASV posma pirmajos treniņbraucienos

 
Nozare.lv | 16.novembris 2013 9:40

Savulaik par divkārtējo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kronētais Spānijas pilots Fernando Alonso no "Ferrari" un nu jau četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" piektdien triumfēja pasaules čempionāta 18.posma ASV pilsētā Ostinā pirmajos brīvajos treniņbraucienos.

Zīmīgi, ka pirmā treniņsesija sākās ar 20 minūšu nokavēšanos, jo trasē valdīja bieza migla, kuras redzamība vietumis bija tikai 60 metri. Ierasto 90 minūšu vietā treniņbrauciens ilga vien 60 minūtes, turklāt uz neilgu laiku tas tika pārtraukts, jo izrādījās, ka trasē nav ieradies helikopters. Pēc tam to atsāka vien pēc aptuveni 20 minūtēm, bet tas nozīmēja, ka atlikušo laiku sportisti izmantoja intensīviem testiem.

Alonso labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 38,343 sekundēs, bet otrais bija "Mclaren" pilots brits Džensons Batons, kurš spānim piekāpās vien par 0,028 sekundēm, kamēr trešais ātrākais šajā treniņsesijā bija "Williams" rezerves pilots soms Valteri Botass.

Savukārt ceturtais bija Estevans Gutjerress no Meksikas ("Sauber"), kuram sekoja abi "Mercedes" piloti attiecīgi vācietis Niko Robergs un brits Lūiss Hamiltons.

Tikai 18.labāko rezultātu uzrādīja Fetels, savukārt "Lotus" braucēja soma Kimi Raikonena vietā piesaistītais tautietis Heiki Kovalainens uzrādīja 13.rezultātu.

Savukārt jau otrajā sesijā Fetels bija labākais, apli veicot vienā minūtē un 37,305 sekundēs, aiz sevis atstājot komandas biedru Marku Vēberu no Austrālijas, kurš atpalika par 0,115 sekundēm. Tikmēr trešais labākais rezultāts bija Rosbergam, kuram sekoja Hamiltons.

Augstajā piektajā vietā šoreiz bija Kovalainens, bet Alonso - tikai desmitais, savukārt viņa komandas biedrs Felipe Masa no Brazīlijas bija 12.vietā.

Sestdien braucēji aizvadīs vēl vienu treniņsesiju, bet pēc tam mērosies spēkiem kvalifikācijas braucienos. Savukārt sacensības norisināsies svētdien.

Fetels guvis jau septiņas uzvaras posmos panākumu pēc kārtas. Vācietis atkārtojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas pieder arī Mihaelam Šūmaheram (2004.gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askari (1952.gadā).

Čempionāta kopvērtējumā divas sacīkstes pirms sezonas beigām Fetelam ir 347 punkti, un viņam nenotveramā attālumā ar 217 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 183 punktiem ir Raikonens.

Arī Konstruktoru kausa ieskaitē "Red Bull" komanda jau ar 513 punktiem garantējusi titulu. Tai ar 334 punktiem seko "Mercedes GP", kas par 11 punktiem apsteidz "Ferrari".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti