Fetels pēc kārtējā F-1 rekorda sasniegšanas nejūtas garlaikots 1

 
Nozare.lv | 18.novembris 2013 23:59

Četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels, neskatoties uz daudzu rekordu labošanu, Pirmās formulas (F-1) čempionātā nejūtas garlaikots.

Fetels svētdien triumfēja ASV "Grand Prix" izcīņā, tiekot pie astotā panākuma pēc kārtas. Vācietis labojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas piederēja arī Mihaelam Šūmaheram (2004.gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askari (1952. un 1953.gadā).

"Nav tā, ka man kļūst garlaicīgi," izteicās "Red Bull" komandas līderis Fetels, priecājoties par savu 38. panākumu karjerā. "Uzskatu, ka man vēl ir diezgan daudz, ko paveikt."

26 gadus vecais vācietis izteicās, ka lepns par iekļūšanu rekordu grāmatās. "Mums šobrīd ir grūti aptvert, ko tas nozīmē. Kādreiz cilvēki atskatīsies pagātnē un runās par mūsu laiku."

"Katra nedēļas nogale mums ir kā izaicinājums. Tik iespaidīgu uzvaru gājienu ir grūti realizēt," izteicās Fetels, kurš uzvarējis katrā posmā kopš augustā notikušās Beļģijas "Grand Prix" izcīņas.

Tikmēr pasaules vicečempiona titulu svētdien garantēja "Ferrari" komandas spāņu braucējs Fernando Alonso.

"Mums vēl jācīnās par otro vietu Konstruktoru kausā, tāpēc nav tā, ka pēdējais posms Brazīlijā būs tikai atpūta," izteicās Alonso, kurš pēc piektās vietas Ostinā bija ļoti noguris, jo nesen cīnījies ar veselības problēmām.

Ja pirms ASV posma "Ferrari" cīņā par otro vietu Konstruktoru kausā no "Mercedes GP" vienības atpalika par 11 punktiem, tagad atstarpe palielinājusies līdz 15 punktiem.

"Vēlējāmies samazināt atstarpi, tomēr šajā nedēļas nogalē mums tas neizdevās," secināja spānis. "Visu nedēļu bijām pārāk lēni, tāpēc Brazīlijā mums jāuzlabo sniegums. Tomēr, ja būsim reālisti, jāsaprot, ka otrās vietas iegūšana ir nedaudz kā sapnis."

Čempionāta kopvērtējumā vienu posmu pirms sezonas beigām Fetelam ir 372 punkti, un viņam nenotveramā attālumā ar 227 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 187 punktiem ir "Mercedes GP" pilots Lūiss Hamiltons, kamēr soms Kimi Raikonens no "Lotus" komandas, kuram šī sezona traumas dēļ jau beigusies, seko ceturtajā vietā ar 183 punktiem.

Alonso sev ir garantējis kopvērtējuma otro vietu, bet Hamiltons par trešo vietu pēdējā posmā cīnīsies ar otru "Red Bull" pilotu Marku Vēberu, kurš ir piektais ar 181 punktu.

Arī Konstruktoru kausa ieskaitē "Red Bull" komanda jau ar 553 punktiem garantējusi titulu. Tai ar 348 punktiem seko "Mercedes", kas par 15 punktiem apsteidz "Ferrari".

 
Visi komentāri
 
Intriga 19.novembris 2013 1:11
0 0 Atbildēt

Fetels droshvien nejuutas garlaikots, bet es kaa skatiitaajs jau sen sajutos garlaikots un esu paartraucis skatiities sho skumjo rinkjoshanu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti