Rosbergs ātrākais sezonas noslēdzošā F-1 posma pirmajā treniņbraucienā

 
Nozare.lv | 23.novembris 2013 10:19

"Mercedes" komandas braucējs vācietis Niko Rosbergs piektdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta noslēdzošā jeb 19.posma Brazīlijā pirmajā brīvajā treniņbraucienā.

Labākajā mēģinājumā Rosbergs apli veica vienā minūtē un 24,781 sekundēs, par 0,449 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru britu Lūisu Hamiltonu. Savukārt trešais šoreiz bija nu jau četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" vienības.

Aiz Vācijas pilota sekoja "Mclaren" braucējs Džensons Batons, bet piektajā vietā ierindojās šīs sezonas vicečempions spānis Fernando Alonso no "Ferrari". Savukārt pirmo sešinieku noslēdza austrālietis Marks Vēbers ("Red Bull"), kuram šis ir pēdējais F-1 posms karjerā.

Tikmēr tikai 11.vietā ierindojās mājinieku cerība Felipe Massa no "Ferrari".

Piektdien tiks aizvadīts vēl viens treniņš, bet sestdien piloti spēkosies vēl vienā treniņu sesijā un kvalifikācijā, savukārt sacensības gaidāmas svētdien.

Kā zināms, Fetels aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja ASV "Grand Prix" izcīņā, tiekot pie astotā panākuma pēc kārtas. Vācietis labojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas piederēja arī Mihaelam Šūmaheram (2004.gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askari (1952. un 1953.gadā).

Čempionāta kopvērtējumā vienu posmu pirms sezonas beigām Fetelam ir 372 punkti, un viņam nenotveramā attālumā ar 227 punktiem seko Alonso. Savukārt trešais ar 187 punktiem ir Hamiltons, kamēr soms Kimi Raikonens no "Lotus" komandas, kuram šī sezona traumas dēļ jau beigusies, seko ceturtajā vietā ar 183 punktiem.

Alonso sev ir garantējis kopvērtējuma otro vietu, bet Hamiltons par trešo vietu pēdējā posmā cīnīsies ar Vēberu, kurš ir piektais ar 181 punktu.

Arī Konstruktoru kausa ieskaitē "Red Bull" komanda jau ar 553 punktiem garantējusi titulu. Tai ar 348 punktiem seko "Mercedes", kas par 15 punktiem apsteidz "Ferrari".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 17

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti