Tods pārvēlēts FIA prezidenta amatā

 
Nozare.lv | 9.decembris 2013 11:30

Pašreizējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods piektdien pārvēlēts savā amatā.

Jau vēstīts, ka vasarā Todam sāncensību uz prezidenta amatu pieteica brits Deivids Vords, kurš iepriekš bija FIA fonda direktors. Tomēr novembrī viņš nolēma savu kandidatūru atsaukt, jo nebija ieguvis nepieciešamo reģionālo viceprezidentu atbalstu, lai viņa kandidatūra vispār tiktu izvirzīta.

Līdz ar to šoreiz Tods amatā tika pārvēlēts vienbalsīgi.

"Ļoti patīkami saņemt tik lielu atbalstu," izteicās Tods, atzīstot, ka pirmajos četros darbības gados veicis "daudz izmaiņu", tostarp ieviesis "Formula E" seriālu elektromašīnām, kas debitēs nākamgad.

Tāpat Tods izteica cieņu ceturtdien aizsaulē aizgājušajam kādreizējam DĀR prezidentam Nelsonam Mandelam. "Viņš bija lielisks cilvēks, kurš cīnījās par mieru, vienlīdzību un brīvību."

Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" vadītājs Tods, kuram šobrīd ir 67 gadi, FIA prezidenta amatā tika ievēlēts 2009.gadā, kad balsojumā apsteidza 1981.gada pasaules čempionu autorallijā somu Āri Vatanenu. Toreiz viņš nomainīja Maksu Mosliju.

FIA ir viena no pasaules lielākajām un ietekmīgākajām nevalstiskajām organizācijām, kura vada un pārrauga gan visu veidu autosportu, gan auto tūrisma un mobilitātes klubus. FIA biedri ir organizācijas no vairāk nekā 135 pasaules valstīm. FIA prezidenta vēlēšanās katrai valstij ir divas balsis - viena no sporta puses, otra - no auto klubiem (automobilistu un tūrisma klubi). Latvijā FIA sporta autoritāti pārstāv Latvijas Autosporta federācija (LAF) un Latvijas Automoto biedrība (LaMB).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti