Hamiltons izcīna pirmo starta vietu F-1 jauno sezonu ievadošajās sacīkstēs

 
Nozare.lv | 15.marts 2014 13:59

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta jaunās sezonas pirmā posma - Austrālijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien pirmo starta vietu izcīnīja brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Dramatiskā kvalifikācijas sacensību noslēgumā par līderi kļuva "Red Bull" komandā savu pirmo sezonu aizvadošais austrālietis Daniels Rikjardo, tomēr Hamiltons pamanījās viņu apsteigt un tika pie sava 32."pole positon" karjerā.

Brits uzrādīja laiku minūte un 44,231 sekunde, apsteidzot austrālieti par 0,317 sekundēm.

No trešās starta vieta svētdienas sacīkstes uzsāks Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas, kurš pirms tam sestdien bija ātrākais trešajā brīvo treniņbraucienu sesijā, bet ceturto pozīciju negaidīti izcīnīja "McLaren" komandā braucošais debitants Kevins Magnusens no Dānijas.

No trešās starta rindas startēs spānis Fernando Alonso ("Ferrari") un francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso"), bet aiz viņiem trasē dosies vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India") un debitants Daņila Kvjats no Krievijas ("Toro Rosso"). Pirmo desmitnieku noslēdza brazīlietis Felipe Masa ("Williams") un viņa komandas biedrs Valteri Botass no Somijas.

Vien 13.pozīcijā palika pēdējo četru gadu pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"), bet divas vietas viņam priekšā startēs brits Džensons Batons ("McLaren"). Vietu starp abiem sportistiem izcīnīja soms Kimi Raikonens ("Ferrari").

Sacīkstes startēs svētdien plkst.8 no rīta pēc Latvijas laika.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 22

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti