Jauno F-1 sezonu ar uzvaru sāk Niko Rosbergs no "Mercedes"

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 16.marts 2014 12:20

Jauno Pirmās formulas (F-1) sezonu ar uzvaru svētdien sāka vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas.

Rosbergs bija ātrākais sezonas pirmajā posmā - Austrālijas "Grand Prix".

Vācietis sestdien kvalifikācijā uzrādīja tikai septīto labāko rezultātu, taču jau sacensību sākumā viņš prata izvirzīties līderpozīcijā.

Zīmīgi, ka vēl pirms pašas sacīkstes piloti viena iesildīšanās apļa vietā veica divus, jo abās reizēs tehniskas problēmas radās abām "Marussia" komandas formulām. Startā kvalifikācijas uzvarētājs brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" nespēja nosargāt pirmo vietu, kurš dzinēja problēmu dēļ bija spiests izstāties jau trešajā aplī. Līdzīgs liktenis apli vēlāk piemeklēja arī pašreizējo pasaules čempionu vācieti Sebastjanu Fetelu ("Red Bull").

Tiesa, viņi nebija pirmie piloti, kuri izstājās Austrālijas Lielās balvas izcīņā, jo jau startā karstasinīgais japānis Kamui Kobajaši ("Caterham") lielā ātrumā ietriecās brazīlieša Felipes Masas "Williams" formulā, abiem izstājoties jau pēc pirmā līkuma.

Lielisku sniegumu visa Austrālijas posma laikā demonstrēja otrs "Williams" pilots soms Valteri Botass, kurš kvalifikācijas sacensībās bija tikai 15.vietā. Jau pirmajos apļos viņš tika līdz septītajai vietai, bet tad 11.aplī vienā no līkumiem viņš aizskāra sienu, kā rezultātā sabojāja savu aizmugurējo riepu un devās boksos. Taču līdz sacensību noslēgumam viņš spēja tikt līdz sestajai pozīcijai.

Aiz Rosberga otrajā vietā finišēja "Red Bull" otrais pilots mājinieks Daniels Rikjardo, kurš sacīkstes beigās manāmi bija zaudējis savu ātrumu. Trešajā vietā aiz austrālieša finišēja šīs sezonas debitants dānis Kevins Magnusens no "McLaren".

Rikjardo kļuvis par pirmo austrāliešu pilotu, kurš savā mājas sacīkstē spējis tikt uz goda pjedestāla, bet Magnusens kļuvis par pirmo dāni, kurš vispār kādā no F-1 sacensībām spējis būt labāko trijniekā.

Ceturtais bija brits Džensons Batons "McLaren", bet piektais - spānis Fernando Alonso no "Ferrari". Botasss bija sestais, kuram sekoja "Sauber" pilots vācietis Niko Hilkenbergs. Astotajā pozīcijā ierindojās otrs "Ferrari" braucējs soms Kimi Raikonens, aiz viņa finišēja francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso"), bet desmitnieku noslēdza viņa komandas biedrs krievs Daņila Kvjats.

Nākamais posms pēc divām nedēļām norisināsies Malaizijā.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Starts:

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti