Eklstouns pēc šī gada varētu beigt karjeru F-1 vadītāja amatā

 
Nozare.lv | 20.marts 2014 16:42

Pirmās formulas (F-1) seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns neizslēdz iespēju, ka 2014.gads viņam būs pēdējais amatā, taču atkāpties plāno nevis tiesas prāvas, bet gan vecuma dēļ.

"Oktobrī man paliks 84 gadi, un nākas aizdomāties, vai vēlos savā astoņdesmit piektajā dzīves gadā nodarboties ar lietām, kuras esmu darījis velns viņu zina cik gadus," Eklstouns citēts izdevumā "Mirror". "Man būs nepieciešams visu nopietni apdomāt."

"Tas ir tāpat kā boksā - jāzina, kad pakārt cimdus uz nagliņas, lai neizlaistu labu sitienu," sporta terminoloģijā runāja Eklstouns.

Kā zināms, Eklstounam šogad būs jāstājas Vācijas tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām korupcijā. Minhenes tiesa 2012.gadā atzina par vainīgu vācu eksbaņķieri Gerhardu Gribkovski kukuļu pieņemšanā 44 miljonu dolāru (32,3 miljonu eiro) apmērā, kā arī nodokļu nemaksāšanā. Bijušajam baņķierim piemērots astoņu ar pusi gadu cietumsods.

Gribkovskis atzinies, ka 2006. un 2007.gadā saņēmis naudu tieši no Eklstouna saistībā ar F-1 sacensību īpašumtiesību pārdošanu firmai CVC. Arī Eklstouns nenoliedz, ka devis naudu baņķierim, bet neuzskata to par kukuļdošanu, uzsverot, ka viņam nebija citas izejas, jo Gribkovskis draudējis ar šantāžu.

Eklstouns tagad uzsver, ka Gribkovska lietai nav nekādas saistības ar viņa domām par amata atstāšanu. Pieredzējušais speciālists izteicās, ka mūsdienās ir "korporatīvā pārvaldība", kas ietver "dažādas komitejas, ētikas komitejas un Dievs vien zina kādas valdes, lai ziņotu tām".

"Toreiz es par tādām lietām nezināju. Iespējams, ja tādas būtu bijušas manas karjeras sākumā, neatrastos šeit tik ilgi," teica Eklstouns, sakot, ka bieži nepiekrīt jaunajai pasaules kārtībai, jo bieži vien atbrīvojas no uzņēmējiem, kas domā "ārpus kastes".

Kā ziņots, pēc Vācijas tiesas lēmuma par izdošanu tiesāšanai Eklstouns šī gada sākumā atkāpās no F-1 direktoru padomes. Viņš paliek pasaulē prestižāko autosporta sacensību vadītāja amatā, tomēr tiek vairāk kontrolēts no sacensību valdes puses.

Eklstouns F-1 čempionāta vadītājs ir kopš 1971.gada un šajā amatā pavadījis jau vairāk nekā 40 gadus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti