Rosbergs: Hamiltonam neizdosies mani garīgi salauzt 1

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 13.maijs 2014 8:00

Šīs sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta līderis brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas nespēs atlikušajās sacīkstēs garīgi salauzt viņa komandas biedru Niko Rosbergu, raidsabiedrībai BBC atzinis vāciešu pilots.

Jau vēstīts, ka svētdien čempionāta piektā posma - Spānijas "Grand Prix" - sacensībā ceturto panākumu šosezon pēc kārtas izcīnīja Hamiltons, savukārt Rosbergs ceturto reizi pēc kārtas ierindojās otrajā vietā.

"Domāju, ka Hamiltonam neklāsies viegli, lai salauztu mani garīgi. Viņš trasē ir ļoti impulsīvs un izmanto sev dotās iespējas. Man tas jāmēģina pārspēt," pēc piektā posma atzina Rosbergs.

Lai gan lielāko posma daļu Hamiltons bija drošā vadībā, pēdējos apļos brita formulas ātrums kritās, savukārt Rosbergam uzlabojās, turklāt finišā Hamiltons savu komandas biedru apsteidza par nieka 0,6 sekundēm.

"Ja Spānijas trasē būtu bijis jāaizvada vēl viens aplis, uzskatu, ka apdzītu Hamiltonu. Tomēr arī otrā vieta ir laba. Situācija kopvērtējumā starp mums joprojām ir sīva, kā arī atlicis vēl daudz posmu, ko braukt," skaidroja 28 gadus vecais Rosbergs.

Spānijas "Grand Prix" goda pjedestāls Foto: espn

"Mercedes" vienībai ir izdevies uzvarēt visos piecos šosezon aizvadītajos posmos, turklāt tagad četros posmos pēc kārtas iegūtas dubultuzvaras.

Trešo vietu posmā izcīnīja austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, bet ceturtajā vietā spēja finišēt pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull", kurš par ātrumkārbas maiņu startēja vien no 15.pozīcijas. Rikjardo tādējādi pēc pirmajā posmā atņemtās otrās vietas pirmoreiz karjerā kādā no F-1 posmiem iebraucis labāko trijniekā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ir Hamiltons, kuram ir 100 punkti, bet viņam tikai trīs punktus zaudē Rosbergs. Trešajā vietā ar 49 punktu joprojām atrodas spānis Fernando Alonso no "Ferrari".

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 197 punktiem ir "Mercedes", bet otrā ar 84 punktiem ir "Red Bull", kurai 18 punktus zaudē "Ferrari", kurš par četriem punktiem apsteidz Fetelu.

Nākamais posms maija izskaņā risināsies Monako.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Salo 13.maijs 2014 11:31
1 1 Atbildēt

Rosberg,labāk paklusē!Tu jau sen esi par Nr2 pataisīts tāpēc gudri ned#rs un stāvi pie ratiem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti