Fetels: "Red Bull" komanda Monako posmā cīnīsies par augstām vietām

 

Sebastjans Fetels Foto: f1fanatic.co.uk

19.maijs 2014 7:55

Pirmās formulas (F-1) čempionāta komanda "Red Bull" maija beigās gaidāmajā čempionāta sestā posma - Monako "Grand Prix" - sacensībās cīnīsies par augstām vietām, uzskata vienību pārstāvošais čempions Sebastjans Fetels.

Monako posms, kas risināsies 25.maijā, no pārējiem sacensību posmiem atšķirtas ar to, ka sacīkstes risinās pilsētas ielās. Turklāt pati trase ir diezgan šaura, kas liedz pilotiem regulāri veikt apdzīšanas manevrus un mēdz novest pieavārijām.

"Domāju, ka Monako posmā spēsim sīvi cīkstēties ar "Mercedes" komandu par augstām vietām. Iespējams, ka tur vajadzēs ieguldīt mazāk spēka, lai uzrādītu labākus rezultāts, kā citās trasēs," skaidroja Fetels.

Iepriekšējo četru sezonu Konstruktoru kausa ieguvēji "Red Bull" šo gadu nav sākuši pārāk veiksmīgi. Pēc pirmajiem pieciem posmiem Fetels kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, bet viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo ir pozīciju zemāk, taču komanda sola nākotnē sniegums uzlabosies.

"Jau iepriekšējos posmos bija jūtams progress. Spānija savā mašīnā jutos ļoti komfortabli, tāpēc nākamajos posmos sniegumam vajadzētu uzlaboties," atzina Fetels.

Arī šī brīža sacensību vicelīderis "Mercedes" vienības pilots vācietis Niko Rosbergu uzskata, ka gaidāmajās sacīkstēs trasē spēkošanās būs ļoti sīva. "Uzskatu, ka Monako posmā "Red Bull" komanda ar "Mercedes" konkurēs daudz nopietnāk, taču manai komandai joprojām ir spēcīgas mašīnas, tāpēc viss būs kārtībā."

Šobrīd 26 gadus vecais Fetels aizvadītajā sezonā uzvarēja 13 no 19 sacīkstēm, vairākus posmus pirms sezonas beigām nodrošinot sev ceturto čempiona titulu pēc kārtas, taču šogad vācietis vēl nav ticis pie neviena panākuma.

Kā zināms, "Mercedes" vienībai ir izdevies uzvarēt visos piecos šosezon aizvadītajos posmos, turklāt tagad četros posmos pēc kārtas iegūtas dubultuzvaras.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ir Lūiss Hamiltons no "Mercedes", kuram ir 100 punkti, bet viņam tikai trīs punktus zaudē Rosbergs. Trešajā vietā ar 49 punktu joprojām atrodas spānis Fernando Alonso no "Ferrari", bet ceturtais ir Fetels.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

50 Volkswagen Golf GTI Dienvidāfrikas policistiem (+ FOTO)

Dienvidāfrikas pilsētas Durbanas Metro Police Service (DMPD) dienests ticis pie pieciem desmitiem pilnīgu jaunu Golf GTI automašīnu, kas papildinās likumsargu autoparku. Lasīt vairāk

 

Automašīnu lietošanas nodokli cels par 10% un prasīs samaksāt katru gadu 61

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām Škoda Kodiaq plug-in hibrīdu (+ VIDEO) 2

Lādējamie hibrīdi palielinātas valsts subsīdijas dēļ kļuvuši tik aktuāli, ka bez tiem neiztiek vien retais mūsdienu SUV. Škoda Kodiaq iV 1,5 litru benzīna turbodzinējs savienots ar 85 kW elektromotoru. Sistēmas summārā jauda ir 204 ZS. Uzlādes ligzda ir kreisajā spārnā, bet virs tās vīd uzraksts “SportLine”. Lasīt vairāk

 

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 28

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti