Rosbergs otro gadu pēc kārtas uzvar F-1 posmā Monako

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 25.maijs 2014 17:00

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sestā posma - Monako "Grand Prix" - uzvarētāju svētdien kļuva vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas, šajās sacīkstēs uzvarot otro reizi pēc kārtas.

"Mercedes" vienībai ir izdevies uzvarēt visos sešos šosezon aizvadītajos posmos, turklāt tagad piecos posmos pēc kārtas iegūtas dubultuzvaras, jo otro vietu svētdien izcīnīja Rosberga komandas biedrs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas.

Hamiltons pirms tam bija uzvarējis četros F-1 posmos pēc kārtas.

Iepriekš ar sešām uzvarām pēc kārtas sezonu bija sākusi vienīgi "McLaren" komanda, kas to paveica 1988.gadā.

Jau pirmajā aplī pēc meksikāņa Serhio Peresa ("Force India") avārijas trasē devās drošības mašīna, bet sacīkstes atsākās ceturtajā aplī. Tāpat sacīkšu ievadā jaudas traucējumu dēļ izstāties bija spiests pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"), kurš pirms problēmu rašanās bija trešais. Pēcāk drošības mašīna trasē devās vēl vienu reizi.

Rosbergs pirmo vietu noturēja no starta līdz finišam, svinot otro uzvaru šosezon un atgriežoties kopvērtējuma pirmajā vietā. Tikmēr Hamiltons spraigā cīņā spēja aiz sevis noturēt "Red Bull" austrāliešu pilotu Danielu Rikjardo, kurš izcīnīja trešo vietu.

Ceturtajā vietā sacīkstes noslēdza spānis Fernando Alonso ("Ferrari"), kuram sekoja vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), brits Džensons Batons ("McLaren") un brazīlietis Felipe Masa ("Williams").

Francūzis Žils Bjanšī negaidīti spēja izcīnīt astoto vietu, kas atnesis "Marussia" komandai tās pirmos kopvērtējuma punktus vēsturē, bet pirmo desmitnieku noslēdza francūzis Romēns Grožāns ("Lotus") un dānis Kevins Magnusens ("McLaren").

Soms Kimi Raikonens no "Ferrari" komandas sacīkstes noslēdza vien 12.pozīcijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ir Rosbergs, kuram ir 122 punkti, bet viņam četrus punktus zaudē Hamiltons. Trešajā vietā ar 61 punktu atrodas Alonso, kurš par septiņiem punktiem apsteidz Rikjardo.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 240 punktiem ir "Mercedes", bet otrā ar 99 punktiem ir "Red Bull", kurai 21 punktu zaudē "Ferrari".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, kas notiks Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti