Rikjardo pārtrauc "Mercedes" pilotu dominanci

 

Daniels Rikjardo Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 9.jūnijs 2014 9:00

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītajā posmā - Kanādas "Grand Prix" - svētdien savu pirmo uzvaru karjerā svinēja austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, kurš priekšpēdējā aplī apsteidza ilglaicīgo sacīkšu līderi Niko Rosbergu no Vācijas un tādējādi pārtrauca viņa pārstāvētās "Mercedes" vienības dominanci šīs sezonas posmos.

Aiz Rikjardo un Rosberga trešajā vietā ierindojās pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"), kamēr "Mercedes" komandu pārstāvošais brits Lūiss Hamiltons bija spiests izstāties.

"Mercedes" vienībai bija izdevies uzvarēt visos sešos iepriekš šosezon aizvadītajos posmos, turklāt iepriekšējos piecos pēc kārtas bija gūtas dubultuzvaras.

Startā "pole-positon" ieguvējs Rosbergs nosargāja savu pirmo vietu, bet viņa spraigo spēkošanos ar Hamiltonu sev par labu izmantoja Fetels, kurš pakāpās uz otro vietu. Jau pirmajā aplī trasē devās drošības mašīna, jo savstarpējas sadursmes rezultātā avarēja abi "Marussia" komandas piloti - brits Makss Čiltons un francūzis Žils Bjanšī.

Hamiltons apsteidza Fetelu sacīkšu desmitajā aplī un turpinājumā izdarīja pamatīgu spiedienu uz savu komandas biedru, piespiežot Rosbergu pieļaut vairākas kļūdas. Pēc 25 nobrauktiem apļiem brits vācietim zaudēja mazāk par sekundi, bet turpinājumā Rosbergs par ceļa nogriešanu savam komandas biedram nebija tālu no tiesnešu piešķirta soda.

Sacīkšu turpinājumā neilgu brīdi līderis pēc konkurentu veiktajiem pitstopiem bija "Williams" braucējs Felipe Masa no Brazīlijas. Tā kļuva par pirmo reizi šosezon, kad kāda posma vadībā neatrodas viens no "Mercedes" pilotiem. Vēl pirms tam abiem "Mercedes" pilotiem bija parādījušās problēmas ar formulu jaudu, bet 48.aplī Hamiltons pēc dūmu parādīšanās formulas aizmugurē bija spiests izstāties.

Pēcāk pēc Masas došanās boksos pirmo vietu atguva Rosbergs, kuram sekoja "Force India" braucējs meksikānis Serhio Peress, bet nākamie seši sportisti izvietojās vien septiņu sekunžu intervālā. Desmit apļus pirms finiša pirmo piecinieku šķīra vien 2,3 sekunde, bet Peress līderim Rosbergam zaudēja vien 0,5 sekundes. Četrus apļus pirms finiša Peresu, kuram radās problēmas ar bremzēm, apsteidza Rikjardo, kurš pēc tam priekšpēdējā aplī apsteidza arī Rosbergu. Aiz viņiem uz trešo vietu pakāpās Fetels, bet cīņā starp Peresu un Masu pēdējā aplī abi piloti sadūrās un iespaidīgi avarēja.

Pēc dramatiskajiem notikumiem sacīkšu noslēgumā pirmajā sešniekā vietas izcīnīja arī attiecīgi brits Džensons Batons ("McLaren"), vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India") un spānis Fernando Alonso ("Ferrari").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis joprojām ir Rosbergs, kuram ir 140 punkti, bet viņam jau 22 punktus zaudē Hamiltons. Trešajā vietā ar 79 punktu atrodas Rikjardo.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti