Rosbergs izcīna ceturto "pole position" šīs sezonas F-1 posmos

 
Nozare.lv | 6.jūlijs 2014 10:20

Vāciešu pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien lietainos apstākļos bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergam tas ir ceturtais "pole position" šosezon - tikpat, cik viņa komandas biedram un šo sacīkšu mājiniekam Lūisam Hamiltonam. Kopumā vācietis pirmo starta vietu karjeras laikā izcīnījis astoņas reizes.

Otrais ātrākais kvalifikācijā bija pašreizējais čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš šīs sezonas posmos vēl ne reizi nav finišējis augstāk par trešo vietu, bet trešajā pozīcijā ierindojās "McLaren" britu pilots Džensons Batons, kurš šosezon tikai reizi sacensībās iebraucis labāko trijniekā.

Hamiltons šoreiz spēja izcīnīt vien sesto starta vietu, priekšā palaižot arī vācieti Niko Hilkenbergu ("Force India") un dāni Kevinu Magnusenu ("McLaren").

Brits kvalifikācijas trešās sesijas noslēgumā devās komandas boksos, domājot, ka viņš ir nodrošinājis pirmo starta vietu, tomēr dramatiskā sesijas noslēgumā strauji žūstošā trasē viņš tika krietni atvirzīts atpakaļ, kamēr Rosbergs pirmo vietu izrāva noslēdzošajā sesijas aplī.

Pirmo desmitnieku kvalifikācijā noslēdza attiecīgi meksikāni Serhio Peress ("Force India"), austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), krievs Daņila Kvjats ("Toro Rosso") un francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso").

Ļoti neveiksmīgi kvalifikācijā startēja vairāki no ierasti vadošajiem sportistiem, kuri nepārvarēja jau pirmo tās sesiju. Tā Felipe Masa no Brazīlijas ("Williams"), Fernando Alonso no Spānijas ("Ferrari") un soms Kimi Raikonenes ("Ferrari") ieņēma vietas no 18. līdz 20.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līdera godu ieņem Rosbergs, kuram ir 165 punkti, bet viņam ar 136 punktiem seko Hamiltons. Tikmēr Rikjardo ir trešais ar 83 punktiem.

Savukārt Konstruktoru kausa ieskaitē ar 301 punktu pārliecinoša līdere ir "Mercedes", kurai ar 143 punktiem seko "Red Bull", bet 98 punkti ir "Ferrari" kontā.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti