Rosbergs uzvar Ungārijas "Grand Prix" kvalifikācijā

 

Niko Rosbergs Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 26.jūlijs 2014 16:36

Vācijas pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Ungārijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās, bet viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons atkal sacīkstes sāks no pašām beigām.

Rosbergs ieguvis savu trešo "pole position" pēc kārtas un kopumā sesto šosezon. Karjeras laikā viņš kvalifikācijas sacīkstēs uzvarējis desmit reizes.

Tikmēr britu pilotam Hamiltonam šoreiz pašā kvalifikācijas ievadā nodega formulas motors un viņš tā arī neveica nevienu apli. Kā zināms, arī iepriekšējo posmu Hamiltons sāka no 20.vietas, tomēr spēja finišēt trešais.

Pirms svētdienas sacīkstes Rosbergam blakus pirmajā rindā iekārtosies ar "Red Bull" braucošais pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas. Trešais startēs "Williams" komandas pilots soms Valteri Botass, bet ceturtais būs otrs "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Kā piektais svētdienas sacīkstes uzsāks spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas, kuram blakus stāvēs pieredzējušais "Williams" braucējs Felipe Masa no Brazīlijas. Ceturto starta rindu aizņems "McLaren" britu pilots Džensons Batons, kurš ar lielām grūtībām pārvarēja pirmo sesiju, un francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso"), bet labāko desmitnieku kvalifikācijā noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India") un dānis Kevins Magnusens ("McLaren"), kurš pēdējā sesijā mitros laika apstākļos avarēja.

Tikmēr pirmo sesiju nepārvarēja soms Kimi Raikonens no "Ferrari" vienības, kurš startēs no 17.vietas.

Sacīkste svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc desmit posmiem ar 190 punktiem ieņem Rosbergs, bet viņam ar 176 punktiem seko Hamiltons. Trešais ar 106 punktiem ir Rikjardo, kurš par deviņiem punktiem apsteidz Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 366 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 188 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet uz trešo vietu iepriekšējā posmā ar 121 punktu pakāpās "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti