Aizraujošā Ungārijas "Grand Prix" triumfē Rikjardo

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 27.jūlijs 2014 18:00

Austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas svētdien triumfēja aizraujošās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Ungārijas "Grand Prix" - sacensībās.

Līdz ar to Rikjardo svētdien izcīnīja savu otro uzvaru karjerā.

Otrajā vietā finišu sasniedza "Ferrari" pilots Fernando Alonso no Spānijas, kamēr trešais bija brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kurš šo sacīksti uzsāka no boksiem. Tikmēr ceturtais bija Hamiltona komandas biedrs vācietis Niko Rosbergs, kurš ir pašreizējais čempionāta kopvērtējuma līderis.

Zīmīgi, ka šī ir pirmā reize šosezon, kad neviens "Mercedes" pilotiem nav labāko divniekā.

Pirms sacensību sākuma trasi bija skāris pamatīgs lietus, kā rezultātā braucēji devās krietni pielijušā trasē. Tomēr jau no pirmajiem metriem sestdien kvalifikācijas sacensībās uzvarējušajam Rosbergam izdevās nosargāt savu vadību, kamēr uz otro vietu no trešās pakāpās soms Valteri Botass no "Williams" vienības. Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējuma vicelīderis Hamiltons šīs sacensības bija spiests uzsākt no boksiem, jo sestdien kvalifikācijā viņam nodega motors. Tiesa, jau pirmajā aplī viņš pamanījās izslīdēt no trases, rezultātā atpaliekot no pārējiem pilotiem vēl vairāk.

Foto: f1fanatic.co.uk

Sacensību 23.aplī iespaidīgu avāriju piedzīvoja "Force India" meksikāņu pilots Serhio Peress, kā rezultātā trasē devās drošības mašīna. Pēc tās došanās malā par līderi kļuva Alonso, kamēr līdz otrajai vietai jau bija pacēlies Hamiltons, būdams priekšā pat savam komandas biedram Rosbergam. Pēcāk pēc boksu apmeklējumiem vadībā bija austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, bet pēc sāncenša boksu apmeklējuma vadībā atkal bija Alonso.

Sacensību pēdējos apļos kopā brauca visi trīs līderi - Alonso, Hamiltons un Rikjardo -, un vienu no otra šķīra vien dažas sekundes desmitdaļas. Četrus apļus pirms sacīkstes beigām austrālietis lieliskā stilā apdzina otrajā vietā braucošo Hamiltonu un sāka uzbrukt Alonso, un viņam pēc viena apļa starta/finiša taisnes beigās to arī izdevās paveikt.

Pēcāk Rikjardo manāmi atrāvās, uzskatāmi demonstrējot savu ātrumu, bet pēdējā aplī aiz otrajā vietā esošā Alonso bija ne tikai Hamiltons, bet arī Rosbergs, taču viņiem abiem spāni apsteigt neizdevās.

Piektajā vietā tikmēr finišēja brazīlietis Felipe Masa no "Williams", kamēr sestais bija soms Kimi Raikonens ("Ferrari"). Septītajā vietā posmu noslēdza pašreizējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels ("Red Bull"), kuram sekoja Botass. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdza francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso") un brits Džensons Batons ("McLaren").

Foto: f1fanatic.co.uk

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju pēc 11 posmiem ar 202 punktiem ieņem Rosbergs, bet viņam ar 191 punktu seko Hamiltons. Trešais ar 131 punktu ir Rikjardo, kurš par 16 punktiem apsteidz Alonso.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 392 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 219 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet uz trešo vietu tagad pakāpusies "Ferrari" ar 142 punktiem, tādejādi apsteidzot "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti