Hamiltons ātrākais Itālijas "Grand Prix" pirmajā brīvo treniņbraucienu sesijā

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 5.septembris 2014 11:00

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes") piektdien bija ātrākais sezonas 13.posma - Itālijas "Grand Prix" - pirmajā brīvo treniņbraucienu sesijā.

Hamiltons savā labākajā mēģinājumā apli veica minūtē un 26,187 sekundēs, kas ļāva par 0,623 sekundēm apsteigt savu tautieti Džensonu Batonu no "McLaren" komandas. Savukārt trešo vietu ieņēmušais vācietis Niko Rosbergs, kurš ir Hamiltona komandas biedrs un pašreizējais kopvērtējuma līderis, atpalika par 0,808 sekundēm.

Hamiltons šīs sezonas posmos pie uzvaras kvalifikācijas sacensībās nav ticis kopš Spānijas "Grand Prix" maija sākumā. Posmos viņš šosezon svinējis piecas uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā Rosbergam.

Ceturtais ātrākais piektdienas pirmajā treniņu sesijā bija spānis Fernando Alonso ("Ferrari"), kuram sekoja otrs "McLaren" pilots Kevins Magnusens no Dānijas un pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"). Tikmēr iepriekšējos divos posmos uzvarējušais austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") ierindojās vien 16.pozīcijā.

Piektdien un sestdien veiks vēl pa vienai brīvo treniņbraucienu sesijai, kam sestdien sekos arī kvalifikācija, bet sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem līderpozīcijā ar 220 punktiem atrodas Rosbergs, kuram ar 191 punktu seko Hamiltons. Savukārt trešais ar 156 punktiem ir Rikjardo, bet viņam ar attiecīgi 119 un 110 punktiem seko Alonso un soms Valteri Botass ("Williams").

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 411 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 254 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešā ar 160 punktiem ir "Ferrari" komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti