Pēdējā Itālijas "Grand Prix" treniņbraucienu sesijā uzvar Hamiltons

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 6.septembris 2014 11:00

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandas "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas sestdien bija ātrākais sezonas 13.posma - Itālijas "Grand Prix" - trešajā brīvo treniņbraucienu sesijā, kurā ātrumkārbas problēmu dēļ nepiedalījās viņa komandas biedrs un kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs no Vācijas.

Hamiltons pēdējā treniņu sesijā apli veica minūtē un 25,519 sekundēs, kas ļāva par 0,412 sekundēm apsteigt spāni Fernando Alonso no "Ferrari" komandas. Vēl pēc pusotras sekundes viens aiz otra sekoja abi "Williams" piloti - soms Valteri Botass un Felipe Masa no Brazīlijas.

Piektais ātrākais šoreiz bija brits Džensons Batons no "McLaren", kuram sekoja esošais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ("Red Bull"). Tikmēr viņa komandas biedrs - divos posmos uzvarējušais austrālietis Daniels Rikjardo - šoreiz bija devītais ātrākais.

Hamiltons Moncā uzvarējis divās no trim brīvo treniņbraucienu sesijām, bet vienā bija otrais aiz Rosberga. Hamiltons šīs sezonas posmos pie uzvaras kvalifikācijas sacensībās nav ticis kopš Spānijas "Grand Prix" maija sākumā. Posmos viņš šosezon svinējis piecas uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā Rosbergam.

Sestdien sportisti piedalīsies arī kvalifikācijā, bet sacīkstes svētdien sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem līderpozīcijā ar 220 punktiem atrodas Rosbergs, kuram ar 191 punktu seko Hamiltons. Savukārt trešais ar 156 punktiem ir Rikjardo, bet viņam ar attiecīgi 119 un 110 punktiem seko Alonso un Botass.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 411 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 254 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešā ar 160 punktiem ir "Ferrari" komanda.

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti