"Mercedes" piloti dominē Japānas "Grand Prix" brīvajos treniņos

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 3.oktobris 2014 9:00

"Mercedes" komandas braucēji Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs piektdien dominēja arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 15.posma - Japānas "Grand Prix" - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā treniņā labākais bija Rosbergs, kurš apli veica minūtē un 35,461 sekundē, savu komandas biedru apsteidzot par 0,151 sekundi.

Trešais palika "Ferrari" komandas spāņu braucējs Fernando Alonso, kurš Rosbergam zaudēja nedaudz vairāk kā pussekundi, bet pārējie piloti jau atpalika vairāk nekā sekundi, un labākais no viņiem bija "Williams" komandas somu sportists Valteri Botass.

Šajā sesijā pie F-1 bolīda stūres debitēja jaunais Nīderlandes sportists Makss Verstapens, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs "Toro Rosso" komandu, tādejādi kļūstot par visu laiku jaunāko šī sacensību seriāla pilotu. Verstapens izcīnīja salīdzinoši augsto 12.vietu, tomēr tehnisku problēmu dēļ viņam treniņš noslēdzās priekšlaicīgi.

Makss Verstapens Foto: f1fanatic.co.uk

Tikmēr otrajā sesijā labākais bija Hamiltons, apli veicot minūtē un 35,078 sekundēs, Rosbergam no viņa atpaliekot par 0,240 sekundēm.

Labākais no pārējiem braucējiem šoreiz bija Botass, kurš gandrīz sekundi zaudēja pat Rosbergam.

Tāpat šajā sesijā tika piedzīvotas vairākas avārijas, savas formulas nenovaldot Kamui Kobajaši, Danielam Rikjardo un Estevanam Gutjerresam.

Kā zināms, šajās dienās sacensību norises vietai Sudzukā tuvojas spēcīgs taifūns, kas nopietni var apdraudēt to norisi. Kaut piektdien sportisti sacentās sausā trasē, nedēļas nogalē Sudzukā tiek prognozēts slapjš un vējains laiks.

Foto: f1fanatic.co.uk

Sestdien risināsies vēl viena brīvo treniņbraucienu sesija un arī kvalifikācija. Savukārt sacīkstes vismaz pēc pašreizējā grafika iecerētas svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā piecas sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 241 punkts, un viņš par trim punktiem apsteidz Rosbergu.

Trešais ar 181 punktu joprojām ir "Red Bull" komandas austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo, ceturto vietu ar 133 punktiem ieņem Alonso, kuram deviņus punktus zaudē iepriekšējo trīs sezonu pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull", bet piektais ar 122 punktiem ir Botass.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 479 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 305 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 187 punktiem ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti