Alonso, visticamāk, atstās "Ferrari" komandu

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 3.oktobris 2014 9:30

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Fernando Alonso no Spānijas pirms nākamās sezonas, visticamāk, pametīs "Ferrari" komandu un varētu pievienoties "McLaren" vienībai.

"Šobrīd Japānā Alonso diskutē ar "Ferrari" par savu nākotni," ceturtdien izteicās vienības prezidents Luka di Montedzemolo, tomēr spāņu medijs "cope.es" jau ar pilnu pārliecību ziņo, ka Alonso savā pašreizējā komandā nepaliks, jo abas puses esot panākušas vienošanos pārtraukt līgumu pēc abpusējas vienošanās.

Līdzšinējais Alonso līgums ar "Ferrari" bija spēkā līdz 2015.gada beigām.

Tiek ziņots, ka "McLaren" varētu piedāvāt Alonso līgumu par aptuveni 50 miljoniem dolāru, kas ir par 30 miljoniem vairāk, nekā spānis pelna pašlaik.

"Pēdējo četru gadu laikā viņam bijušas vairākas lieliskas sacīkstes. Komandas menedžeris Marko Matiaci veic pārrunas, un esmu drošs, ka atradīsim labāko risinājumu viņam un "Ferrari", lai kāds tas arī būtu," izteicies di Montedzemolo, kurš 13.oktobrī pēc 23 gadu darba atstās amatu, savu vietu atdodot Serdžo Markionem. "Man jāsaka paldies Alonso. Viņš paliks vai nepaliks, tomēr "Ferrari" attīstībā ir izdarījis daudz."

Kā izteicās di Montedzemolo, galīgais lēmums tikšot pieņemts pāris dienu laikā, bet no plašākām spekulācijām atturējās.

"Pašlaik es neatstāju komandu. Jaunas baumas parādās katru dienu, bet man tās nepalīdz," ceturtdien teica pats 33 gadus vecais Alonso, uzsverot, ka pašlaik dara visu, lai sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus ar "Ferrari".

Neskatoties uz lielisko "McLaren" piedāvājumu, starp pretendentēm uz spāni tiek saukta arī "Mercedes" komanda, ko varētu atstāt Lūiss Hamiltons. Tikmēr "Ferrari" cerot aizstāt Alonso ar iepriekšējo trīs sezonu pasaules čempionu Sebastjanu Fetelu, tomēr izskata arī variantu piesaistīt pašreizējo "Marussia" pilotu Žilu Bjanšī no Francijas, ziņo "cope.es".

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot "Renault" komandu. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī "Minardi" un "McLaren-Mercedes", bet "Ferrari" sastāvā viņš brauc kopš 2010.gada.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošas pirmās divas vietas ieņem "Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs, trešais ir "Red Bull" braucējs Daniels Rikjardo, bet Alonso atrodams ceturtajā pozīcijā.

15. no sezonas 19 posmiem šajā nedēļas nogalē risināsies Japānā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti