Rosbergam astotā uzvara šī gada F-1 kvalifikācijas sacensībās

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 4.oktobris 2014 10:30

Vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien jau astoto reizi šosezon triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās. Līdz ar to viņš no pirmās pozīcijas sāks pasaules čempionāta 15.posmu, kas risinās Japānā.

Kvalifikācijā turpināja dominēt abi "Mercedes" komandas piloti, Rosbergam par 0,197 sekundēm apsteidzot britu Lūisu Hamiltonu.

Trešo vietu ieņēma somu sportists Valteri Botass no "Williams" komandas, kuram sekoja komandas biedrs Felipe Masa. Piektais bija "Ferrari" braucējs Fernando Alonso, bet viņam sekoja labākais "Red Bull" sportists Daniels Rikjardo.

Valteri Botass Foto: f1fanatic.co.uk

Ceturtajā starta rindā sacīkstes sāks "McLaren" piloti Kevins Magnusens un Džensons Batons, tikai devītais bija iepriekšējo četru sezonu pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, bet labāko desmitnieku noslēdza otrs "Ferrari" braucējs Kimi Raikonens.

Kā zināms, "Red Bull" komanda sestdien pavēstīja, ka to pēc sezonas atstās Fetels, kura vietā stāsies krievu sportists Daniils Kvjats.

Līdz ar to realizējies pirmais no pēdējās nedēļās baumotajiem lielajiem darījumiem F-1 pasaulē. Paredzams, ka Fetels dosies uz "Ferrari" komandu, kur stāsies divkārtējā pasaules čempiona Fernando Alonso vietā, savukārt pats Alonso pievienosies "McLaren" vienībai, aizstājot Džensonu Batonu.

Fernando Alonso Foto: f1fanatic.co.uk

Pirms tam trešajā brīvo treniņu sesijā sestdien ātrākais bija Rosbergs, bet Hamiltons avarēja, tomēr tas viņam neliedza tikt pie otrās vietas.

Kā zināms, šajās dienās sacensību norises vietai Sudzukā tuvojas spēcīgs taifūns, kas nopietni var apdraudēt to norisi. Arī sestdien sportisti sacentās sausā trasē un tiek prognozēts, ka taifūns Sudzuku sasniegs pēc sacīkstes.

Sacīkstes vismaz pēc pašreizējā grafika iecerētas svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā piecas sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 241 punkts, un viņš par trim punktiem apsteidz Rosbergu.

Daniels Rikjardo Foto: f1fanatic.co.uk

Trešais ar 181 punktu joprojām ir Rikjardo, ceturto vietu ar 133 punktiem ieņem Alonso, kuram deviņus punktus zaudē Fetels, bet piektais ar 122 punktiem ir Botass.

Konstruktoru kausa ieskaitē pārliecinoša līdere ar 479 punktiem ir "Mercedes", otrie ar 305 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 187 punktiem ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēs Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 4

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti