Bijušais "Ferrari" prezidents di Montedzemolo apstiprina Alonso došanos prom no komandas

 
Nozare.lv | 19.oktobris 2014 9:44

Bijušais "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo apstiprinājis spāņa Fernando Alonso došanos prom no šīs Pirmās formulas (F-1) komandas, vēsta raidorganizācija BBC.

Lai gan "Ferrari" vienība vēl nav oficiāli apstiprinājusi Alonso došanos prom, sagaidāms, ka tas notiks tuvākajā laikā. Tāpat vēl nav apstiprināta iespējamā pasaules čempiona vācieša Sebastjana Fetela pievienošanās slavenajai Itālijas komandai.

"Alonso aiziet no "Ferrari" divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš vēlas pamainīt vidi. Otrkārt, viņš ir tajā vecumā, kad vairs nevar atļauties gaidīt, lai sāktu uzvarēt," izteicies di Montedzemolo.

Tāpat bijušais "Ferrari" prezidents atklāja, ka 33 gadus vecais Alonso šovasar esot lūdzis atbrīvot viņu no līgumsaistībām, jo pilotam zudusi ticība, ka komanda tuvākās nākotnes laikā varētu izveidot konkurētspējīgu spēkratu.

Līdzšinējais Alonso līgums ar "Ferrari" ir spēkā līdz 2015.gada beigām.

Spānijas pilots "Ferrari" komandu pārstāv kopš 2010.gada, bet pēdējo nedēļu laikā uzvirmojusi informācija, ka Alonso varētu atgriezties "McLaren" vienībā, taču tikpat labi varētu vienu gadu izlaist, lai pēcāk pievienotos "Mercedes", kas šosezon demonstrē dominējošu sniegumu.

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot "Renault" komandu. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī "Minardi" un "McLaren".

Di Montedzemolo "Ferrari" prezidenta amatu oficiāli atstāja šonedēļ, bet viņa pienākumus pārņēma Serdžo Markione, kurš ir nesen apvienotās kompānijas "Fiat Chrysler Automobiles" vadītājs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti