Rosbergs izcīna uzvaru ASV "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās

 
Nozare.lv | 1.novembris 2014 21:24

Vācijas pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma, kas risinās ASV, kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergs pie uzvaras kvalifikācijā tika, apli veicot vienā minūtē un 36,067 sekundēs, kas bija par 0,376 sekundēm ātrāk nekā to paveica viņa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons.

Tikmēr trešo un ceturto vietu kvalifikācijā izcīnīja abi "Williams" piloti attiecīgi soms Valteri Botass un brazīlietis Felipe Masa. Viņiem sekoja austrālietis Daniels Rikjardo ("Rrd Bull") un spānis Fernando Alonso ("Ferrari").

No ceturtās rindas sacensības svētdien sāks abi "McLaren" piloti brits Džensons Batons un dāņu debitants Kevins Magnusens, kamēr aiz viņiem būs soms Kimi Raikonens ("Ferrari") un vācietis Adrians Zutils ("Force India").

Četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels ("Red Bull") pēc atļauto izmantoto dzinēju skaita pārsniegšanas svētdienas sacīkstēs startēs no boksiem.

Šajā posmā finansiālu problēmu dēļ nepiedalās "Marussia" un "Caterham", līdz ar to uz starta stājušās vien 18 automašīnas, kas ir mazākais skaits kopš 2005.gada Monako "Grand Prix" izcīņas, kad par noteikumu pārkāpumiem uz diviem posmiem bija diskvalificēta BAR vienība.

Sacīkstes svētdien sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trīs sacīkstes pirms sezonas beigām iepriekšējos četros posmos uzvarējušajam Hamiltonam ir 291 punkts, un viņš tagad par 17 punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 199 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 522 punktiem, otrie stabili ar 322 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 201 punktu ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēja Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 2

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti