Rosbergs sezonas pēdējo F-1 posmu sāks no pirmās starta vietas

 
Nozare.lv | 23.novembris 2014 10:09

Vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas sestdien apsteidza savu komandas biedru un pašreizējo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas sezonas noslēdzošā, deviņpadsmitā, posma - Abū Dabī "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

F-1 trase Abū Dabī Foto: iAuto

Rosbergs pie "pole position" ticis trešo reizi pēc kārtas un kopumā 11.reizi šosezon. Kāds no "Mercedes" pilotiem pirmo starta vietu ieguvis 18 šīs sezonas posmos, bet abi komandas braucēji pirmajā starta rindā iekārtojušies astotajās sacīkstēs pēc kārtas.

Noslēdzošajā kvalifikācijas sacensību sesijā Rosbergs apsteidza Hamiltonu par 0,386 sekundēm, bet aiz viņiem sekoja abi "Williams" komandas pārstāvji - Valteri Botass no Somijas un brazīlietis Felipe Masa.

Trešajā starta rindā sākotnēji iekārtojās abi "Red Bull" pārstāvji - austrālietis Daniels Rikjardo un četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas, kurš nākamsezon spāņa Fernando Alonso vietā brauks "Ferrari" komandā. Vēlāk gan abu formulu uzrādītie rezultāti tika anulēti, jo to priekšējo spārnu izvietojums neatbilda noteikumiem. Tas nozīmē, ka svētdienas sacīkstes viņi uzsāks no pašām starta rindas beigām.

Komanda ir pieņēmusi tiesnešu lēmumu, gan uzsverot, ka noteikumu punktus par priekšējo spārnu izvietojumu katra komanda allaž interpretē pa savam.

No septītās starta vietas aiz brīvas piektās un sestās pozīcijas sacensības sāks krievs Daniils Kvjats ("Toro Rosso"), kurš nākamajā sezonā aizstās Fetelu "Red Bull" komandā, bet kā astotais trasē dosies brits Džensons Batons, kura vietā nākamajā sezonā "McLaren" komandā, visticamāk, sacentīsies Alonso.

Attiecīgi devīto un desmito starta vietu izcīnīja soms Kimi Raikonens no "Ferrari" un viņa komandas biedrs Alonso, kuram šis ir pēdējais posms Itālijas vienībā.

Šajā posmā startē arī "Caterham" komanda, kas finansiālu problēmu dēļ izlaida iepriekšējos divus posmus, bet franču pilots Romēns Grožāns no "Lotus" komandas pirms sacensībām sestās dzinēju maiņas dēļ saņēmis 20 starta vietu sodu. Viņš sacensības uzsāks kā pēdējais.

Sacīkstes, kur piloti varēs tikt pie dubulta punktu skaita, norisināsies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Hamiltona pārsvars kopvērtējumā pār Rosbergu ir 17 punkti, bet Vācijas pilota uzvaras gadījumā brits šajā posmā nedrīkst finišēt zemāk par otro vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Hamiltonam ir 334 punkti, bet viņam ar 317 punktiem seko Rosbergs. Trešais ar 214 punktiem ļoti stabili ir Rikjardo, bet ceturtajā vietā ar 159 punktiem atrodas Fetels, kurš par diviem punktiem apsteidz Alonso, bet vēl par punktu - Botasu.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 651 punktu, otrie stabili ar 373 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 254 punktiem ieņem "Williams".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti