"McLaren" oficiāli paziņo par Alonso pievienošanos un Batona palikšanu

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 12.decembris 2014 7:30

Pirmās formulas (F-1) komanda "McLaren" ceturtdien oficiāli apstiprināja, ka tai pievienojies divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso, bet viņa komandas biedrs būs 2009.gada pasaules čempions brits Džensons Batons.

Tikmēr dānis Kevins Magnusens, kurš šogad "McLaren" sastāvā debitēja F-1, būs vienības rezerves un testu pilots.

"Pievienojos "McLaren" komandai ar lielu entuziasmu un sapratni, ka labu rezultātu sasniegšanai, iespējams, būs nepieciešams laiks. Pēdējā gada laikā esmu saņēmis vairākus piedāvājumus, tostarp ļoti vilinošus, taču vairāk nekā pirms gada "McLaren" ar mani sazinājās un aicināja iesaistīties tās apvienošanās projektā ar "Honda" dzinējiem, kas savulaik komandai ļāva dominēt F-1," izteicās Alonso.

Kā zināms, šī sezona bija pēdējā, kad "McLaren" sadarbojās ar savu ilglaicīgo dzinēju piegādātāju "Mercedes" - no nākamās sezonas komanda atsāks sadarbību ar "Honda", kas tai laikā no 1988. līdz 1991.gadam atnesa četrus čempiontitulus.

Tikmēr "McLaren" komandas vadītājs Rons Deniss izteicās, ka vienības rīcībā ir pašreiz labākais pilotu tandēms F-1 čempionātā.

Iepriekš komanda ilgu laiku nevarēja izlemt, kurš būs tās otrais pilots - pieredzējušais Batons vai šīs sezonas debitants Magnusens. Tomēr ceturtdien kļuvis skaidrs, ka priekšroka dota britam, lai gan pirms tam bija pretēja informācija.

"Ar Alonso vienojāmies jau labu laiku iepriekš, taču negribējām to publiski paziņot, kamēr nebijām tikuši skaidrībā par otru pilotu. Vairāku iemeslu dēļ sarunas ar Batonu norisinājās ilgu laiku, taču nu viss ir nokārtojies. Džensons ir pilnībā lojāls "McLaren" un F-1, turklāt alkst uzvarēt," sacīja Deniss.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka Alonso noslēdzis līgumu uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl par vienu. Ja nākamsezon "McLaren" neveiksies, spānis gan būs tiesīgs komandu atstāt. Tikmēr Batons, visticamākais, pagarinājis līgumu ar vienību uz vienu sezonu.

Pašlaik 33 gadus vecais Alonso, kuru no nākamās sezonas "Ferrari" rindās aizstās četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels, jau iepriekš braucis "McLaren" komandā, pārstāvot to 2007.gadā, taču nespēja sastrādāties ar toreiz vienībā braukušo britu Lūisu Hamiltonu.

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot "Renault" komandu. Savas karjeras laikā viņš braucis arī "Minardi" rindās.

Šobrīd 34 gadus vecais Batons F-1 karjeras laikā kopš 2000.gada piedalījies 266 sacīkstēs, svinot 15 uzvaras, bet astoņas reizes startējis no pirmās pozīcijas. Šogad viņš ar 126 punktiem kopvērtējumā izcīnīja astoto vietu.

Tikmēr 22 gadus vecais Magnusens savā debijas sezonā 2014.gadā tika pie 55 punktiem, kas kopvērtējumā deva 11.vietu.

Pēdējo sezonu laikā "McLaren" nevar lepoties ar augstvērtīgiem sasniegumiem, taču tā nākamajā gadā grasās atkal sacensties ar "Honda" dzinējiem, aizstājot līdzšinējos "Mercedes".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti