Alonso cieš smagu avāriju F-1 pirmssezonas testos

 
Nozare.lv | 23.februāris 2015 10:46

"McLaren" komandu pārstāvošais spāņu autobraucējs Fernando Alonso svētdien piedzīvoja smagu avāriju Barselonā notiekošo Pirmās formulas (F-1) pirmssezonas testu pēdējā dienā un tika nogādāts slimnīcā.

Alonso avarējis lielā ātrumā un pēc notikušā trases pārstāvji pavēstījuši, ka viņam klājas "labi un ir pie samaņas".

Pagaidām nav skaidrs - Alonso pieļāva kļūdu vai avarēja tehnisku problēmu dēļ.

Pēc notikušā Alonso ar helikopteru nogādāts slimnīcā "turpmākām pārbaudēm". Kaut tiek vēstīts, ka Alonso nekādas veselības problēmas nav konstatētas, viņš gaidāmo nakti pavadīs slimnīcā.

Kā laikrakstam "Auto, Motor und Sport" izteicies vācietis Sebastjans Fetels, kurš brauca uzreiz aiz Alonso, sportista ātrums bijis apmēram 150 kilometri stundā.

"Tad viņš vienkārši iebrauca sienā. Tas izskatījās dīvaini," paudis Fetels.

Kā zināms, divkārtējais pasaules čempions Alonso iepriekšējās sezonas aizvadīja "Ferrari" vienībā, bet šosezon viņš atgriezies "McLaren" sastāvā, kurā ir brita Džensona Batona komandas biedrs.

Pēc iepriekšējās sezonas "McLaren" pārtrauca sadarbību ar savu ilglaicīgo dzinēju piegādātāju "Mercedes" un atsākusi sadarbību ar "Honda", kas tai laikā no 1988. līdz 1991.gadam atnesa četrus čempiontitulus.

Pašlaik 33 gadus veco Alonso gaidāmajā sezonā "Ferrari" rindās aizstās četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels, bet pats spānis jau iepriekš braucis "McLaren" komandā, pārstāvot to 2007.gadā, kad nespēja sastrādāties ar toreiz vienībā braukušo britu Lūisu Hamiltonu.

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot "Renault" komandu. Savas karjeras laikā viņš braucis arī "Minardi" rindās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti