Nīderlandes pilots van der Garde tiesā cīnās par dalību F-1 sezonas pirmajā posmā

 

Gido van der Garde Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 11.marts 2015 6:45

Nīderlandes pilotam Gido van der Gardem līdz trešdienai nāksies gaidīt Austrālijas tiesas lēmumu par to, vai sportists drīkstēs pārstāvēt Pirmās formulas (F-1) komandu "Sauber" pirmajās šīs sezonas sacensībās, kas nedēļas nogalē risināsies Melburnā.

Kā apgalvo nīderlandiešu pilots, viņam bija paredzēts braukt šajās sacensībās, bet tad "Sauber" komanda atsaukusi vienošanos un devusi priekšroku zviedru pilotam Markusam Ēriksonam, kā arī debitantam Felipem Nasram no Brazīlijas.

Viktorijas štata augstākā tiesa trešdien pieņems lēmumu pēc tam, kad būs izvērtējusi pirmdienas noklausīšanās rezultātus.

Markuss Ēriksons Foto: f1fanatic.co.uk

Ja tiesas lēmums būs pozitīvs, 29 gadus vecajam van der Gardem, kurš pagājušajā sezonā bija "Sauber" testpilots, būs vien divas dienas, lai sagatavotos piektdienas brīvajiem treniņbraucieniem.

Kā atzina "Sauber" jurists Rodnijs Gerets, būtu pārgalvīgi van der Gardem ļaut startēt ar automašīnu, ar kuru viņš nav pazīstams un nav veicis divas nedēļas ilgus treniņus. Gerets arī piebilda, ka šāds solis būtu ļoti riskants attiecībā pret citiem braucējiem un komandas personālu.

"Van der Gardem nav pieredzes ar jauno automašīnu un nav pietiekami daudz laika līdz sacensībām, lai sagatavotos ar to braukt," tiesai norādīja Gerets, informē ziņu aģentūra "Australian Associated Press".

Felipe Nasra Foto: f1fanatic.co.uk

Viņam oponēja van der Gardes advokāts Toms Klārks, kurš norādīja, ka nīderlandiešu pilots jau 2012.gadā ārkārtas situācijas dēļ tika pieteikts sacensībām trīs dienas pirms to sākuma.

"Komandas ir ļoti elastīgas, lai veiktu pielāgojumus jebkuram sacīkšu braucējam," piebilda Klārks, norādot, ka Ēriksonam un Nasram līgumos ir atrunāts tas, ka pilotus var arī aizstāt. ""Sauber" komandai ir visas iespējas van der Gardu aizvietot ar vienu vai otru braucēju, nepārkāpjot viņu līgumu noteikumus."

Zīmīgi, ka uz noklausīšanos tiesā bija ieradušies arī Ēriksons un Nasrs, kuru sponsori ir atnesuši vairākus miljonus dolārus "Sauber" komandai.

Gido van der Garde profesionālajā autosportā ir kopš 2003.gada. Trīs gadus vēlāk viņš piedalījās "McLaren" jauno braucēju programmā, pēc tam decembrī parakstot līgumu ar F-1 komandu "Super Aguri" kā vienības testpilots.

Debiju F-1 viņš piedzīvoja 2013.gadā kā "Caterham" komandas pilots, bet augstākais sasniegums viņam bija 14.vieta Ungārijas "Grand Prix" izcīņā. Savu līdz šim vienīgo F-1 sezonu nīderlandiešu pilots noslēdza kopvērtējuma 22.vietā.

Jaunā F-1 sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti