Fetels apspēlē "Mercedes" pilotus un gūst uzvaru Malaizijas "Grand Prix" izcīņā 4

 

Sebastjans Fetels Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 29.marts 2015 10:21

Četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas svētdien apsteidza abus "Mercedes" braucējus, triumfējot jaunās sezonas otrajā posmā, kas risinājās Malaizijā.

Cīņu no "pole-position" iesāka pašreizējais pasaules čempions un sezonas pirmajā etapā Austrālijā uzvarējušais brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas, kuram arī pēc starta sekoja Fetels un otrs "Mercedes" braucējs Niko Rosbergs.

Niko Rosbergs Foto: f1fanatic.co.uk

Tomēr sacīkstes liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pēc pāris apļiem un to paveica zviedrs Markuss Ēriksons no "Sauber", kurš izslīdēja no trases un apstājās drošības joslā. Tā kā viņa formulas aizvākšanai bija nepieciešama smagā tehnika, trasē devās drošības mašīna, bet abi "Mercedes" piloti iebrauca boksos, trasē atgriežoties vien sestajā un devītajā pozīcijā.

Kamēr Hamiltons tika līdz otrajai vietai, Fetelam pār viņu bija jau desmit sekunžu pārsvars. Kad boksos devās Fetels, viņš trasē atgriezās trešajā vietā, bet ar jaunām riepām spēja apdzīt abus "Mercedes" braucējus, novedot sacīksti līdz pirmajai vietai.

Lūis Hamiltons Foto: f1fanatic.co.uk

Līdz ar to Fetels kļuvis par ceturto pilotu F-1 vēsturē, kurš karjeras laikā guvis 40 uzvaras, atpaliekot vien no Mihaela Šūmahera (91), Alēna Prosta (51) un Airtona Sennas (41). Savukārt "Mercedes" piloti bija uzvarējuši visās sacīkstēs kopš pagājušā gada jūnijā notikušā Austrijas posma.

Trešais finišēja Rosbergs, bet viņam sekoja otrs "Ferrari" pilots Kimi Raikonens, kurš sacīkstes sāka no vien 11.pozīcijas, turklāt otrā apļa ievadā tika pārdurta viņa formulas riepa, kas somu atsvieda uz pēdējo pozīciju.

Kimi Raikkonens Foto: f1fanatic.co.uk

Piekto un sesto vietu ieņēma "Williams" piloti Valteri Botass un Felipe Masa, bet septītais finišēja vien 17 gadus vecais talantīgais Nīderlandes braucējs Makss Verstapens ("Toro Rosso"), tiekot pie pirmajiem punktiem savā karjerā. Astotais palika spānis Karloss Sainss juniors ("Toro Rosso"), bet desmitnieku noslēdza abi "Red Bull" piloti Daņila Kvjats un Daniels Rikjardo.

Kā zināms, sezonas pirmajā etapā pirms divām nedēļām Austrālijā dubultuzvaru guva "McLaren" piloti Hamiltons un Rosbergs, bet trešais finišēja Fetels.

Valteri Botas Foto: f1fanatic.co.uk

Čempionāta kopvērtējumā līderis ar 43 punktiem joprojām ir Hamiltons, bet viņam ar attiecīgi 40 un 33 punktiem seko Fetels un Rosbergs, bet ceturtais ar 20 punktiem ir pieredzējušais brazīlietis Masa.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 etapi, tomēr pagājušajā nedēļā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 30.marts 2015 11:35
4 1 Atbildēt

Par F-1 daudzi lasa!

LMT 30.marts 2015 13:13
3 4 Atbildēt

Brīnos, ka tie skatītāji prot lasīt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti