Fetels vēlējies savu pāreju uz "Ferrari" komandu apspriest ar Šūmaheru

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 15.aprīlis 2015 7:05

Četrkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) vācietis Sebastjans Fetels pirms pārnākšanas uz "Ferrari" vēlējies šo soli apspriest ar savu leģendāro tautieti Mihaelu Šūmaheru, kas gan nav bijis iespējams.

Kā zināms, Fetels "Ferrari" komandas rindas papildināja pirms šīs sezonas, pārnākot no "Red Bull" vienības, kur četras reizes kļuva par pasaules čempionu. Savulaik savus ziedu laikus F-1 čempionātā tieši "Ferrari" rindās piedzīvoja Šūmahers, izcīnot piecus no saviem septiņiem tituliem.

Fetels pārcelšanos uz "Ferrari" nodēvējis par grūtāko lēmumu savā dzīvē, bet Šūmahers savulaik bija viņa bērnības varonis.

Tomēr 46 gadus vecais Šūmahers 2013.gada decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Francijā atradās mākslīgi radītā komā, bet pērn jūnija vidū vācietis no komas atmodās un tika pārvests uz klīniku Šveices pilsētā Lozannā. Savukārt šobrīd Šūmahers ārstēšanos turpina mājās, bet plašākai sabiedrībai informācija par viņa veselības stāvokli netiek izpausta.

"Tā kā man lēmums pievienoties "Ferrari" nebija viegls, es ar lielāko prieku par to būtu apspriedies ar Šūmaheru. Biju ar viņu par to runājis jau pirms tam - brīžiem jokojot, brīžiem runājot nopietni," sacīja Fetels. "Man tiešām pietrūka šīs sarunas, jo Šūmahers noteikti būtu pateicis visu, ko domā. Atklātība, kādā viņš gadu gaitā man sniedza padomus, tajā ir pats īpašākais."

"Šūmahers vienmēr bija ļoti izpalīdzīgs un godīgs. Tieši tā man pietrūka," pauda Fetels, kurš jau savās otrajās sacīkstēs ar "Ferrari" komandu izcīnīja uzvaru, triumfējot šīs sezonas Malaizijas posmā.

Šīs sezonas trīs posmos Fetels ikreiz kāpis uz goda pjedestāla, bet kopumā viņš iekrājis 55 punktus, atpaliekot tikai no pašreizējā pasaules čempiona brita Lūisa Hamiltona ("Mercedes").

Nākamais F-1 posms norisināsies šonedēļ Bahreinā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti