"Mercedes" piloti ātrākie F-1 Bahreinas posma pirmajos treniņos

 

Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 18.aprīlis 2015 11:40

Ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Bahreinas posma treniņos piektdien uzstādīja "Mercedes" komandas piloti vācietis Niko Rosbergs un brits Lūiss Hamiltons.

Sezonas ceturtā posma pirmajā treniņā labākos rezultātus uzstādīja "Ferrari" braucēji soms Kimi Raikonens un vācietis Sebastjans Fetels.

Kimi Raikonens Foto: f1fanatic.co.uk

Raikonens apli veica minūtē un 37,827 sekundēs, par 0,202 apsteidzot komandas biedru Vetelu. Raikonenam vairāk kā pussekundi zaudēja viņa tautietis Valteri Botass no "Williams" vienības, bet ceturtais bija spānis Karloss Sainss juniors, kurš pārstāv "Toro Rosso" komandu.

Tikmēr piektajā vietā ierindojās "Red Bull" austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, bet pirmo sešinieku noslēdza 17 gadus vecais talantīgais Nīderlandes braucējs Makss Verstapens no "Toro Rosso" vienības.

Valteri Botas Foto: f1fanatic.co.uk

Lai gan pirmajā treniņbraucienā Rosbergs un Hamiltons ieņēma attiecīgi 15. un 16.pozīciju, tomēr otrajā braucienā abi "Mercedes" piloti uzstādīja ātrākos laikus.

Rosbergs apli veica minūtē un 34,647 sekundēs, bet Hamiltons no vācieša atpalika par 0,115 sekundēm.

Trešo ātrāko apli uzstādīja Reikenens, bet ceturtais 0,103 sekundes aiz komandas biedra bija Fetels. Tikmēr piektajā vietā ierindojās Botass, bet sesto labāko laiku izdevās uzrādīt Rikjardo.

Daniels Rikjardo Foto: f1fanatic.co.uk

Sestdien tiks aizvadīta vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācijas sacensības, bet sacīkstes svētdien sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, sezonas pirmajā etapā Austrālijā dubultuzvaru guva "Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs, bet trešais finišēja Fetels. Savukārt otrajā posmā Malaizijā ātrākais bija Fetels, apsteidzot abus "Mercedes" braucējus. Tomēr pagājušajā svētdienā triumfu atkal izcīnīja Hamiltons, atkal aiz sevis atstājot Rosbergu un Fetelu.

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim etapiem līderis ar 68 punktiem ir Hamiltons, viņam ar attiecīgi 55 un 51 punktu seko Fetels un Rosbergs, ceturto vietu ar 30 punktiem saglabājis pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa no"Williams", bet pie 24 punktiem ticis Reikenens.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 etapi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Sebastjans Fetels Foto: f1fanatic.co.uk

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 20

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti