Hamiltons droši uzvar Itālijas "Grand Prix", nostiprinot kopvērtējuma līderpozīciju

 

Lūiss Hamiltons Foto: f1fanatic.co.uk

Nozare.lv | 7.septembris 2015 8:08

Pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") no Lielbritānijas svētdien pārliecinoši uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posmā - Itālijas "Grand Prix" - nostiprinoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Hamiltons vadību pārņēma jau no starta un distances noslēgumā tuvāko sekotāju četrkārtējo pasaules čempionu, vācieti Sebastjanu Fetelu no "Ferrari" vienības apsteidza par gandrīz pusminūti.

Šī bija Hamiltona septītā uzvara šosezon aizvadītajās 12 sacensībās.

Sebastjans Fetels Foto: f1fanatic.co.uk

Tikmēr Hamiltona tuvākais sekotājs kopvērtējumā un komandas biedrs vācietis Niko Rosbergs neilgi pirms finiša izstājās sadeguša dzinēja dēļ, turklāt tobrīd viņš atradās trešajā vietā.

Tomēr pēc finiša tiesneši uzsāka izmeklēšanu pret abiem "Mercedes" pilotiem, jo tika konstatēts, ka viņu formulām sacīkšu sākumā bijis pārāk mazs spiediens riepās. Kaut Hamiltonam draudēja diskvalifikācija no sacensībām, pēc paskaidrojumu saņemšanas tika nolemts sacensību gala iznākumu nemainīt.

Līdz ar to trešais finišēja "Willams" komandas pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa, kuram sekoja somu komandas biedrs Valteri Botass. Savukārt piektais bija otrs "Ferrari" pilots Kimi Reikenens no Somijas.

Felipe Masa Foto: f1fanatic.co.uk

Zīmīgi, ka sacensību ievadā, izdziestot starta gaismām, kvalifikācijā otro vietu guvušais Reikenens palika uz vietas un citiem braucējiem vajadzēja izvairīties no viņa formulas. Turpinājumā gan Reikenens aizbrauca trasē, bet atradās pašās peletona beigās. Tomēr jau pēc pieciem apļiem viņš bija desmitniekā, bet beigās iekļuva labāko pieciniekā.

Sesto un septīto vietu ieņēma "Force India" komandas piloti meksikānis Serhio Peress un vācietis Niko Hilkenbergs, astotais bija austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), kuram sekoja zviedrs Markuss Ēriksons no "Sauber", bet desmitnieku noslēdza krievs Daniils Kvjats ("Red Bull").

Niko Rosbergs Foto: f1fanatic.co.uk

Čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Hamiltonam ir 252 punkti un viņš jau par 53 punktiem apsteidz Rosbergu. Trešais ar 178 punktiem ir Fetels, ceturtajā vietā ar 97 punktiem izvirzījies Masa, viņam ar 92 punktiem seko Reikenens, bet vēl par punktu mazāk ir Botasam.

Konstruktoru kausā ļoti pārliecinoša līdere ar 451 punktu ir "Mercedes" komanda, bet "Ferrari" un "Williams" guvušas attiecīgi 270 un 188 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas Vācijā paredzētās sacīkstes.

Foto: f1fanatic.co.uk

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti