Fetels ātrākais Singapūras "Grand Prix" kvalifikācijā, neļaujot Hamiltonam atkārtot Sennas rekordu

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 20.septembris 2015 9:59

"Ferrari" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posma - Singapūras "Grand Prix" - kvalifikācijā, tādejādi neļaujot "Mercedes" pilotam Lūisam Hamiltonam atkārtot leģendārā brazīlieša Airtona Sennas rekordu.

Kā zināms, pasaules čempions Hamiltons bija izcīnījis septiņas pirmās starta vietas pēc kārtas, par vienu panākumu atpaliekot no Sennas.

Četrkārtējais pasaules čempions Fetels kvalifikācijā uzvarēja savu ātrāko apli veicot minūtē un 43,885 sekundēs, bet par pussekundi lēnāks bija Daniels Rikjardo no "Red Bull" vienības.

Savukārt trešo starta pozīciju svētdien ieņems Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens, kurš bija vēl par divām sekundes desmitdaļām lēnāks, bet ceturto ātrāko laiku sestdien uzrādīja Rikjardo komandas biedrs krievu pilots Daniils Kvjats.

Tikmēr no trešās starta rindas svētdien sacensības sāks Hamiltons un viņa komandas biedrs Niko Rosbergs.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem Hamiltonam ir 252 punkti, un viņš jau par 53 punktiem apsteidz Rosbergu.

Savukārt trešais ar 178 punktiem ļoti stabili ir Fetels.

Lai gan kvalifikācijā Sennas rekordu Hamiltonam neizdevās atkārtot, tomēr viņš svētdien var panākt Sennu ar 41 karjeras uzvaru sacensībās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti