Fetels uzvar "Mercedes" komandai neveiksmīgajā Singapūras etapā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 21.septembris 2015 9:47

"Ferrari" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā - Singapūras "Grand Prix" -, kurā ļoti neveiksmīgi nostartēja sezonas līderi no "Mercedes" komandas.

Četrkārtējais pasaules čempions Fetels vadībā atradās jau kopš starta un finišā par 1,4 sekundēm apsteidza austrālieti Danielu Rikjardo no "Red Bull" vienības.

Tikmēr trešais finišu sasniedza Fetela somu komandas biedrs Kimi Reikenens, kurš ārpus goda pjedestāla atstāja labāko no "Mercedes" pilotiem vācieti Niko Rosbergu, bet piektais finišēja "Williams" braucējs Valteri Botass no Somijas.

Turpinājumā sekoja krievs Daniils Kvjats no "Red Bull" vienības, "Force India" vienības meksikāņu braucējs Serhio Peress, talantīgais "Toro Rosso" braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes un spānis Karloss Sainss ("Toro Rosso"), bet desmitnieku noslēdza "Sauber" brazīliešu braucējs Felipe Nasrs.

Savukārt pārliecinošais kopvērtējuma līderis, "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons šoreiz izstājās dzinēja problēmu dēļ.

Kā zināms, sestdien Hamiltons nespēja atkārtot leģendārā brazīlieša Airtona Sennas rekordu un uzvarēt astotajā kvalifikācijā pēc kārtas. Savukārt svētdien viņam neizdevās panākt Sennu un izcīnīt 41. uzvaru karjerā, bet pie savas 42. uzvaras tika Fetels. Vairāk par viņu tagad ir tikai Mihaelam Šūmaheram (91) un Alēnam Prostam (51).

Čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem drošs līderis ar 252 punktiem joprojām ir šosezon septiņas uzvaras izcīnījušais Hamiltons, kuram līdz 41 punktam pietuvojies Rosbergs.

Trešais ar 203 punktiem ir Fetels, iesaistoties cīņā par otro vietu, bet pārējie konkurenti atpaliek jau gandrīz par 100 punktiem - pie 107 punktiem ticis Reikenens, kuram sešus punktus zaudē tautietis Botass, bet 97 punktus guvis šoreiz finišu nesasniegušais pieredzējušais "Williams" brazīliešu braucējs Felipe Masa.

Konstruktoru kausā ļoti pārliecinoša līdere ar 463 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet "Ferrari" un "Williams" guvušas attiecīgi 310 un 198 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas Vācijā paredzētās sacīkstes.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
niko 21.septembris 2015 16:13
1 0 Atbildēt

Beidzot arī kāds cits uzvar ,nevis tikai Mercedes komandas braucēji

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti