Hamiltons izcīna astoto uzvaru šosezon, palielinot pārsvaru kopvērtējumā

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 28.septembris 2015 7:41

Pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") no Lielbritānijas svētdien pārliecinoši uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posmā - Japānas "Grand Prix" - palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā.

Piecus posmus pirms čempionāta beigām, Hamiltons savu tuvāko sekotāju un komandas biedru Niko Rosbergu apsteidz par 48 punktiem.

Līdz ar panākumu, Hamiltons atkārtoja arī leģendārā brazīliešu pilota Airtona Sennas rekordu - 41 uzvarētas sacīkstes.

Sacensību startā "pole position" īpašnieks Rosbergs zaudēja trīs pozīcijas, bet uz pirmo vietu pakāpās Hamiltons, kamēr otrais bija četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari" vienības, kurš apdzina "Williams" braucēju Valteri Botasu. Tikmēr sadrusmi piedzīvoja "Red Bull" braucējs Daniels Rikjardo un "Williams" pilots Felipe Masa, kuriem bija jādodas boksos.

Turpinājumā Hamiltons pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, kamēr Rosbergs mēģināja pacelties augstāk. Tas viņam arī izdevās 31.aplī, kad pēc boksu apmeklējuma Fetels trasē devās nedaudz aiz vācieša, Rosbergam pakāpjoties jau uz otro pozīciju.

Pēc 40 veiktajiem no 53 sacensību apļiem līderpozīcijā bija Hamiltons, bet Rosbergs no viņa atpalika teju desmit sekundes, kamēr vēl divas sekundes lēnāks bija Fetels, tuvākos sekotājus turot 14 sekunžu attālumā no pirmā trijnieka.

Līdz sacensību finišam situācija pirmajā trijniekā neizmainījās un astoto uzvaru šosezon izcīnīja Hamiltons, aiz sevis atstājot Rosbergu un Fetelu.

"Lielisks darbs, vīri. Laba sajūta būt atkal pirmajā pozīcijā. Arī šoreiz jūs veicāt nevainojamu darbu," pēc finiša "Mercedes" komandai pateicās Hamiltons.

Tikmēr ceturto vietu izcīnīja pieredzējušais "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens, bet piekto vietu ieņēma Botass, kamēr pirmo sešinieku noslēdza "Force India" vācu braucējs Niko Hilkenbergs.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem drošs līderis ar 277 punktiem joprojām ir Hamiltons, no kura par 48 punktiem atpaliek Rosbergs.

Trešais ar 218 punktiem ir Fetels, bet pārējie konkurenti atpaliek jau gandrīz par 100 punktiem - pie 119 punktiem ticis Reikenens, kuram astoņus punktus zaudē tautietis Botass, bet 97 punktus guvis pieredzējušais "Williams" brazīliešu braucējs Masa.

Kā zināms, pērn šajā trasē traģiskā avārijā iekļuva franču pilots Žils Bjanki, kurš deviņus mēnešus vēlāk mira gūto galvas traumu dēļ. Toreiz francūža vadītā automašīna sāniski ietriecās evakuācijas transportā, kas atradās drošības zonā, lai prom no trases nogādātu avarējušā Adriana Zutila formulu.

Turpinājumā novembra vidū tika ziņots, ka Bjanki atsācis patstāvīgu elpošanu un vairs neatrodas mākslīgajā komā, kā arī pārvests no Japānas uz Franciju. Tomēr kopš tā laika būtisku uzlabojumi viņa veselības stāvoklī nebija, martā sportists atkal iekļuva komā, bet jūlijā Bjanki mira.

Nākamais pasaules čempionāta posms norisināsies pēc divām nedēļām Sočos, Krievijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti