Hamiltons izmanto Rosberga neveiksmi, sperot ļoti platu soli pretim F-1 čempiona titulam

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 11.oktobris 2015 23:16

Brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 15.posmā - Krievijas "Grand Prix" -, turklāt pēc komandas biedra Niko Rosberga neveiksmes viņš spēra ļoti platu soli pretim kārtējam titulam.

Šajās sacensībās vācietis Rosbergs, atrodoties līderpozīcijā, tehnisku problēmu dēļ izstājās jau sākumā. Tas ļāva Hamiltonam svinēt devīto uzvaru šosezon. Kopā ar viņu uz goda pjedestāla kāpa arī "Ferrari" vācu pilots Sebastjans Fetels un meksikānis Serhio Peress no "Force India" vienības, kuram pēdējie apļi izvērtās ļoti dramatiski - viņš īsā brīdī palaida garām somus Valteri Botasu ("Williams") un Kimi Reikenenu ("Ferrari"), tomēr pēdējā aplī abu sadūrās, Botasam izstājoties.

Pēc sacensībām Reikenens saņēma laika sodu, kas ļāva "Mercedes" komandai otro gadu pēc kārtas tieši Sočos iegūt Konstruktoru kausu.

Kaut sacensību pirmajā līkumā izmaiņas augšgalā nenotika, pirmās trīs vietas saglabājot kvalifikācijas veiksminiekiem Rosbergam, Hamiltonam un Botasam, nākamajos Reikenens apsteidza savu tautieti, turklāt iesaistījās cīņā arī ar Hamiltonu. Tomēr peletona beigās notika avārija, kas lika trasē doties drošības mašīnai. Pēc sacensību atsākšanās Botass atguva trešo vietu, bet jau drīz vien Rosbergu piemeklēja tehniskas problēmas ar gāzes pedāli un viņam nācās izstāties.

12.aplī drošības mašīna trasē devās atkārtoti, jo aizsargbarjerās smagi ietriecās francūzis Romēns Grožāns ("Lotus"). Līdz brauciena beigām neviens Hamiltona uzvaru nespēja apdraudēt, bet Fetelam, kurš distances noslēgumā bija ātrākais braucējs trasē, izdevās izcīnīt otro vietu.

Dramatisks notikumu pavērsiens notika arī pēdējā aplī, kad saskrējās abi somu piloti. Reikenens finišu sasniedza piektajā vietā, palaižot garām arī brazīlieti Felipi Masu ("Williams"). Tomēr pēc finiša tiesneši piesprieda Reikenenam 30 sekunžu sodu, kas viņu atmeta uz astoto vietu.

"Es nevienu neredzēju. Atrados priekšā un tad saņēmu triecienu," Botass pēc sacensībām pauda, ka šis nebija sacīkšu incidents.

Līdz ar to pēc Reikenena soda uz piekto vietu pakāpās mājinieku favorīts Daniils Kvjats no "Red Bull", kuram sekoja "Sauber" brazīliešu braucējs Felipe Nasrs un Venecuēlas pilots Pastors Maldonado no "Lotus" komandas. Savukārt desmitnieku aiz Reikenena noslēdza pieredzējušais "McLaren" pilots brits Džensons Batons, kurš punktos iekļuva tikai trešo reizi šogad, un jaunais Nīderlandes braucējs Makss Verstapens ("Toro Rosso").

Sākotnēji desmitais finišēja otrs "McLaren" braucējs spānis Fernando Alonso, tomēr viņš pēc sacensībām saņēma piecu sekunžu sodu.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 15 posmiem drošs līderis ar 277 punktiem joprojām ir Hamiltons, kuram tagad ir jau 66 punktu pārsvars. Uz otro vietu pakāpies Fetels, bet Rosbergs atkāpies uz trešo pozīciju, atpaliekot par vēl septiņiem punktiem.

Sezonas atlikušajos četros posmos sportistiem maksimāli vairs iespējams tikt vien pie 100 punktiem. Hamiltons līdz šim par pasaules čempionu kļuvis 2008. un 2014.gadā.

Lai Hamiltons nodrošinātu titulu jau nākamajā etapā, viņam jāiegūst par deviņiem punktiem vairāk nekā Fetelam.

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Ceturtais ar 123 punktiem ir Reikenens, kuram 12 punktus tagad zaudē Botass, bet 109 punktus guvis pieredzējušais Masa.

Kaut uzreiz pēc sacensībām "Mercedes" neizdevās otro gadu pēc kārtas tieši Sočos garantēt Konstruktoru kausu, jo tam bija nepieciešams iegūt par trim punktiem vairāk nekā "Ferrari", pēc Reikenena soda tituls tika iegūts. Šajā ieskaitē tagad "Mercedes" rēķinā ir 531 punkts, "Ferrari" braucēji tikuši pie 359 punktiem, bet "Williams" kontā ir 220 punkti.

Nākamais pasaules čempionāta posms pēc divām nedēļām norisināsies ASV.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti