F-1 veic būtiskas izmaiņas kvalifikācijas sacensību formātā 1

 
Nozare.lv | 29.februāris 2016 7:12

Pirmās formulas (F-1) vadība 25.februārī vienbalsīgi apstiprināja lēmumu veikt izmaiņas kvalifikācijas sacensību noteikumos, kas krasi atšķirsies no iepriekšējiem.

Gaidāms, ka izmaiņas tiks ieviestas jau no pasaules čempionāta sezonas pirmā posma, kas 20.martā notiks Austrālijā.

Kvalifikācijas sacensības plānots rīkot trīs segmentos. Pirmais no tiem ilgs 16 minūtes. Pēc septiņām minūtēm lēnākais braucējs izstāsies no tālākas dalības sesijā. Turpinājumā ik pēc katrām nākamajām 90 sekundēm izstāsies tā brīža lēnākais braucējs, līdz paliks 15 dalībnieki.

Otrajā segmentā 15 minūšu sacensībās pēc sešām minūtēm izstāsies lēnākais braucējs, un arī turpinājumā pēc 90 sekunžu intervāla dalībnieku skaits saruks.

Trešais segments ilgs 14 minūtes un būs līdzīgs iepriekšējiem. Pēc piecām minūtēm sāksies dalībnieku izslēgšana, līdz paliks divi braucēji, kuri cīnīsies par "pole-position" jeb pirmo stara pozīciju.

Iepriekšējo divu gadu pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas cer, ka izmaiņas kvalifikācijas noteikumos pārsteigs visus braucējus un garantēs aizrautību.

"Domāju, ka izpildījums būs tāds pats. Vienkārši būs vairāk jākoncentrējas. Cerams, ka skatītājiem būs interesantāk," sacīja Hamiltons.

Tiek plānotas arī izmaiņas tehniskajos noteikumos, kas ļautu palielināt ātrumu formulām ar 2017.gada sezonu. Vienošanās termiņš par šo noteikumu izmaiņām atlikts līdz 30.aprīlim.

 
Visi komentāri
 
Ann 29.februāris 2016 13:17
0 1 Atbildēt

Da nu, izskatīsies pēc viena liela haosa. Bij labi kā bija!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti