Pasaules čempions Hamiltons ātrākais sezonas pirmajos divos treniņbraucienos Austrālijā

 
Nozare.lv | 18.marts 2016 11:23

Pēdējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas piektdien uzrādīja ātrākos laikus pirmajos divos sezonu atklājošā posma Austrālijā treniņbraucienos.

Pirmajā sesijā, kurā bija lietaini laikapstākļi, Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 29,725 sekundēs, tuvāko sekotāju - krievu Daņilu Kvjatu no "Red Bull" komandas - apsteidzot par 0,421 sekundi.

Tikmēr trešais bija otrs "Red Bull" pilots austrālietis Daniels Rikjardo, kurš Hamiltonam piekāpās gandrīz par sekundi. Pirmo piecinieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India") un "Toro Rosso" pārstāvis Makss Verstapens no Nīderlandes.

Savukārt abi "Ferrari" piloti, kas pērn bija sīvākie konkurenti "Mercedes" vienībai, pirmajā sesijā bija neveiksmīgi. Soms Kimi Reikenens ieņēma 17.vietu, kamēr vācietis Sebastjans Fetels lietainā laika dēļ nespēja veikt lidojošo apli.

Hamiltons pēcāk bija ātrākais arī otrajā treniņbraucienu sesijā, ātrāko apli veicot vienā minūtē un 38,841 sekundē. Brits par 0,467 sekundēm apsteidza Hilkenbergu, kamēr trešais bija Reikenens.

Pirmo piecinieku savukārt noslēdza Rikjardo un spānis Karloss Sainss no "Toro Rosso".

Lidojošo apli izdevās veikt arī Fetelam, kurš bija astotais.

Tikmēr Hamiltona komandas biedrs vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas otrajā sesijā nolauza antispārnu, bet tajā viņš paspēja uzrādīt 15.laiku. Pirmajā treniņā Rosbergs bija sestais.

Sestdien tiks veikta vēl viena treniņsesija, kā arī tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības. Savukārt svētdien norisināsies pašas sacīkstes.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti