Rosbergs izcīna uzvaru arī F-1 sezonas otrajā posmā

 

Foto: ekrānšāviņš

Nozare.lv | 3.aprīlis 2016 20:17

"Mercedes" braucējs vācietis Niko Rosbergs svētdien izcīnīja uzvaru arī jaunās Pirmās formulas (F-1) sezonas otrajā posmā, kas norisinājās Bahreinā.

Tikmēr otro vietu pēc neveiksmīga starta izcīnīja "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens, bet trešais, neskatoties uz startā piedzīvotu sadursmi, finišēja vācieša komandas biedrs Lūiss Hamiltons.

Pēc starta Rosbergs no otrās pozīcijas izvirzījās vadībā, bet pērnās sezonas čempions Hamiltons zaudēja savu izcīnīto "pole-postion", turklāt pirmajā līkumā sadūrās ar "Williams" somu braucēju Valteri Botasu, kas viņam lika atkāpties uz devīto vietu. Tāpat neveiksmīgi sacīkstes iesākās abiem "Ferrari" pilotiem - četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels, kurš kvalifikācijā bija trešais, uz starta nemaz neizgāja, jo iesildīšanās aplī viņam gadījās tehniskas problēmas, bet kvalifikācijā ceturto vietu guvušais Reikenens startā palaida garām vairākas formulas un bija tikai piektais.

Pēc starta otrajā un trešajā vietā aizbrauca abi "Williams" piloti Felipe Masa un Botass, kuri gan savas pozīcijas spēja noturēt vien aptuveni desmit apļus, kad viņus apsteidza gan Reikenens, gan Hamiltons. Turklāt Botass par startā izraisīto sadursmi saņēma sodu un viņam nācās izbraukt cauri boksiem.

Hamiltons, neskatoties uz daļēji bojāto mašīnu, uz trešo pozīciju bija pakāpies jau astotajā aplī, bet sacīkšu otrā daļa tika aizvadīta bez intrigas.

Aiz pirmā trijnieka finišēja austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull", piektais bija francūzis Romēns Grožāns ("Haas"), bet pirmo sešinieku noslēdza Makss Verstapens no Nīderlandes ("Toro Rosso").

Septītais finišēja krievs Daniils Kvjats ("Red Bull"), astoto vietu ieņēma brazīlietis Masa, devītais bija Botass, bet kā pēdējais pie punktiem savā debijas sacīkstē sensacionāli tika beļģis Štofels Vandorne, kurš šajās sacensībās aizstāj pirmajā posmā avarējušo spāni Fernando Alonso no "McLaren".

Kā ziņots, pirms divām nedēļām Austrālijā notikušajā sezonas pirmajā posmā uzvarēja Rosbergs, kuram sekoja Hamiltons un Fetels.

Tagad Rosbergs guvis jau piecas uzvaras pēc kārtas, jo viņš uzvarēja arī iepriekšējās sezonas noslēdzošajos trijos etapos, kad Hamiltons jau bija garantējis titulu.

Līderis pēc pirmajiem diviem posmiem ir Rosbergs, kura kontā 50 punkti, 33 punkti ir Hamiltonam, bet pie 24 punktiem ticis Rikjardo, kamēr pa 18 punktiem guvuši Reikenens un Grožāns.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti