"Ferrari" piloti Ķīnas GP otrajā treniņā pārsteidzoši izjauc "Mercedes" dominanci

 
Nozare.lv | 15.aprīlis 2016 12:29

"Ferrari" komandas piloti Kimi Reikenens un Sebastjans Fetels piektdien pārsteidzoši sasniedza ātrākos rezultātus Pirmās formulas (F-1) sezonas trešajā posmā, kas norisinās Ķīnā, otrajā brīvo treniņbraucienu sesijā apsteidzot pēdējo sezonu līderus no "Mercedes" vienības.

Diena gan piektdien sākās ar kārtējo "Mercedes" dominanci, jo pirmajā treniņā ātrākais bija pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis vācietis Niko Rosbergs, kurš par 0,146 sekundēm apsteidza britu Lūisu Hamiltonu, bet trešajā vietā palikušais Fetels jau atpalika vairāk nekā 0,6 sekundes.

Reikenens pirmajā treniņā palika tikai piektais, piekāpjoties arī "Red Bull" austrāliešu pilotam Danielam Rikjardo.

Pirmā sesija pēc braucējiem plīsušām riepām tika apturēta pat divas reizes.

Tikmēr otrajā sesijā Reikenens sasniedza rezultātu minūte un 36,896 sekundes, kas bija pārliecinoši ātrākais dienas rezultāts un par 0,109 sekundēm apsteidza Fetelu.

Sezonas pirmajos divos posmos uzvarējušais Rosbergs otrajā sesijā labāko apli noslēdza minūtē un 37,133 sekundēs, bet Hamiltons palika ceturtais.

Zīmīgi, ka sesijas pirmajā pusē, kad Reikenens vēl nebrauca ar supermīkstajām riepām, viņš bija tik ļoti neapmierināts ar formulas ātrumu, ka radio sakaros veltīja komandai rupjības.

Tāpat piektdien spāņu pilots Fernando Alonso no "McLaren" vienības saņēmis oficiālu atļauju aizvadīt pilnu nedēļas nogali un piedalīties sacensībās.

Kā zināms, Alonso šīs sezonas pirmajā F-1 posmā piedzīvoja iespaidīgu avāriju, cenšoties apdzīt "Haas" vienības pilotu Estevanu Gutjerresu. Spānijas sportista vadītais spēkrats lielā ātrumā ietriecās sāncenša aizmugurējā ritenī, pēc iebraukšanas drošības joslā zaudēja saskari ar zemi un gaisā apmeta kūleni, ietriecoties trases apmalē. Pēc vairākām krūškurvja pārbaudēm Alonso tika liegts piedalīties pirms divām nedēļām Bahreinā notikušajā otrajā posmā.

Līdz ar to Alonso būs piedalījies katrā Ķīnas posmā kopš tā iekļaušanas kalendārā 2004.gadā. Spānis šajās sacensībās uzvarējis divreiz un kopā ar Hamiltonu ir vienīgie sportisti, kas to paveikuši vairāk par reizi.

Sestdien gaidāma vēl viena treniņu sesija un kvalifikācija, bet sacensības svētdien sāksies plkst.9 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka Ķīnas "Grand Prix" izcīņā tiks atgriezts iepriekšējais kvalifikācijas sacensības formāts ar trīs kārtu sistēmu, kurā braucējus atsijā tikai sesijas beigās. Savukārt Hamiltons jau saņēmis piecu starta vietu sodu par ātrumkārbas nomainīšanu.

Pēc sezonas pirmajiem diviem posmiem Rosbergs kopvērtējumā ir līderis ar 50 punktiem, viņam ar 33 punktiem seko Hamiltons, bet pie 24 punktiem ticis Rikjardo.

Hamiltons pērn kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, ko nodrošināja trīs posmus pirms sezonas beigām. Viņš titulu ieguvis arī 2008. un 2014.gadā.

Rosbergs guvis jau piecas uzvaras pēc kārtas, jo viņš uzvarēja arī iepriekšējās sezonas noslēdzošajos trijos posmos, kad Hamiltons jau bija garantējis titulu. Zīmīgi, ka piloti, kas savas karjeras laikā tikuši pie piecām uzvarām pēc kārtas, agri vai vēlu kļuvuši par čempioniem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti