Rosbergs uzvar arī trešajā F-1 sezonas posmā

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 17.aprīlis 2016 11:20

"Mercedes" braucējs vācietis Niko Rosbergs svētdien izcīnīja uzvaru arī jaunās Pirmās formulas (F-1) sezonas trešajā posmā, kas norisinājās Ķīnā.

Otrajā vietā finišēja četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Ferrari", bet trešo vietu izcīnīja krievs Daniils Kvjats no "Red Bull" komandas.

Sacensību startā līderpozīcijā izvirzījās Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, kurš kvalifikācijā bija otrais. Tikmēr abi "Ferrari" piloti Fetels un Kimi Reikenens piedzīvoja sadursmi, bet iepriekšējo divu sezonu čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības palika bez priekšējā antispārna. Pēc sadursmes trasē devās drošības mašīna, cietušie spēkrati devās uz boksiem, bet brīnumainā kārtā sacensības turpināja visas 22 mašīnas.

Pēc pirmajiem trim apļiem Rosbergs no Rikjardo pārņēma līderpozīciju, bet 12.aplī otrajā pozīcija izvirzījās Kvjats. Līdz finišam līderu trio izjauca vienīgi Fetels, kuram izdevās pacelties uz otro pozīciju.

Ceturto vietu šajās sacensībās ieņēma Rikjardo, piektais bija Reikenens, bet pirmo sešinieku noslēdza "Williams" pieredzējušais brazīliešu pilots Felipe Masa. Septītajā vietā ierindojās Hamiltons, kurš sacensības sāka no pēdējās starta pozīcijas, jo britu kvalifikācijā piemeklēja tehniskas problēmas. Astotajā pozīcijā finišēja Makss Verstapens no "Toro Rosso" vienības, atstājot aiz sevis komandas biedru Karlosu Sainsu junioru, bet kā pēdējais pie punktiem tika "Williams" braucējs Valteri Botass.

Kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ir Rosbergs ar 75 punktiem, viņam ar 39 punktiem seko Hamiltons, bet pie 36 punktiem ticis Rikjardo. Par trim punktiem mazāk ir Fetelam, bet 28 punktus guvis Reikenens.

Hamiltons pērn kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, ko nodrošināja trīs posmus pirms sezonas beigām. Viņš titulu ieguvis arī 2008. un 2014.gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti