Rosbergs triumfē Krievijas "Grand Prix" kvalifikācijā; Hamiltonam atkal problēmas

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 30.aprīlis 2016 18:12

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" vienības sestdien uzvarēja sezonas ceturtā posma - Krievijas "GP" - kvalifikācijā, kamēr viņa komandas biedru britu Lūisu Hamiltonu piemeklēja tehniskas problēmas.

Noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā Rosbergs apli veica vienā minūtē un 35,417 sekundēs, kamēr otrajā vietā ierindojās vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari", kurš uzvarētājam zaudēja 0,706 sekundes.

Rosbergam šī ir 24.kvalifikācijas uzvara karjerā. Tikmēr Fetels svētdienas sacīkstes sāks vien no septītās pozīcijas, jo viņam piešķirts piecu starta vietu sods par ātrumkārbas maiņu.

Tikmēr ar tehniskām ķibelēm saskārās pēdējo divu gadu F-1 čempions Hamiltons, kuram pirms noslēdzošās sesijas radās problēmas ar formulu un viņš izstājās no cīņas par "pole position". Svētdien gaidāmās sacīkstes viņš sāks no desmitās pozīcijas.

Trešais sestdien bija "Williams" braucējs soms Valteri Botass, kurš līdz ar to ieņems Fetela vietu pirmajā starta rindā. Viņam sekoja pieredzējušais tautietis Kimi Reikenens no "Ferrari". Piektais kvalifikācijā bija otrs "Williams" pilots brazīlietis Felipe Masa, kuram sekoja austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") un meksikānis Serhio Peress ("Force India"). Astotais bija krievs Daniils Kvjats ("Red Bull"), bet devītais - nīderlandietis Makss Verstapens ("Toro Rosso").

Krievijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien plkst.15.

Zīmīgi, ka pašreizējais F-1 čempions Hamiltons uzvarēja Krievijas "Grand Prix" izcīņā iepriekšējās divās sezonās, kas bija pirmās vēsturē.

Kā zināms, ieskaitot pagājušās sezonas beigas, Rosbergs uzvarējis jau sešās sacensībās pēc kārtas. Sezonas kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ir Rosbergs ar 75 punktiem, viņam ar 39 punktiem seko Hamiltons, bet pie 36 punktiem ticis Rikjardo. Par trim punktiem mazāk ir "Ferrari" braucējam Fetelam, bet 28 punktus guvis viņa komandas biedrs Reikenens.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti