Dragreisa čempionāts Liepājā

 
13.jūlijs 2013 9:33

12. un 13. jūlijā Liepājā tiks slēgta Pulvera iela, kurā tiks izveidota ātra un skatītājiem labi pārredzama trase, kurā norisināsies Latvijas dragreisa čempionāta 4. posms ‘’ Bridgestone Adrenalin Dragrace Championship’’.

Pulvera ielas garums ļauj uzstādīt ceturtdaļjūdzes, 402,336 metrus garu dragreisa taisni, kurā skatītājus priecēs aizraujošas dragreisa sacensības. Pasākuma apmeklētāji varēs aplūkot savus favorītu auto dalībnieku parkā, kā arī drošā attālumā tiks nožogota skatītāju zona, kas ļaus pārraudzīt sacensības.

Publicitātes foto

Liepājā, īpaši spraigas cīņas norisināsies Unlimited klasē. Dalībnieki cīnīsies, lai pārspētu Latvijas dragreisa čempionāta 3. posma dalībnieka Normunda Lāča uzstādīto ātruma rekordu- ceturtdaļjūdzi veicot 9,29 sekundēs ar finiša ātrumu 240,4 km/h. Šo izaicinājumu pieņēmis autobraucējs no Lietuvas Aivaras Štikelis, kurš ieradīsies ar BMW auto un cīnīsies par čempiona titulu.

Pasākumā skatītāji varēs aplūkot tradicionālo„Rubbers riepu kūpināšanas šovu”, savukārt ģenerālsponsors Bridgestone sarūpējis pārsteiguma balvas skatītājiem. Dragreisa dalībniekus sagaida balvu fonds no pasākuma lielā atbalstītāja tirdzniecības un servisa centru tīkla „STOKKER ” un smērvielu zīmola‘’VALVOLINE’’. Ar īpašām balvām lutinās TALLINK, sniedzot simpātijas balvas dragreisa dalībniekiem - ceļojumus uz Stokholmu. Par apbalvošanas kausiem parūpējies uzņēmums Vita Credit. Īpašs paldies pasākuma atbalstītājam Autoplius.lv un uzņēmuma SIGMEN vadībai.

Organizatori atgādina, ka 12.jūlijā Liepājā norisināsies treniņi un kvalifikācijas braucieni, savukārt 13.jūlijā skatītājus priecēs spriedzes pilnie finālu izslēgšanas braucieni. Piektdienas vakarā visi apmeklētāji tiek gaidīti apskatīt atsevišķus dragreisa auto pie EGO Club Liepājā, kas piedāvā lielisku iespēju neformālā gaisotnē satikt un iegūt autogrāfus no saviem elkiem.

Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi un diskusijas aplūkojami www.drag-racing.lv un www.facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship.
Biļetes uz sacensībām būs nopērkamas pasākuma norises vietā. Biļetes cena – 5 LVL abām sacensību dienām, kā arī 1 LVL jauniešiem 7-14 g.v., bērniem līdz 6 g.v. ieeja bez maksas.

Latvijas čempionāts un kausa izcīņa dragreisā
Oficiālas dragreisa sacīkstes Latvijā notiek jau kopš 2005. gada. Pēdējo gadu laikā Latvijā dragreisa popularitāte ir strauji augusi un sacīkstes klātienē apmeklē no 3000 līdz 7000 skatītāju. Sacīkstēs piedalās no 40 līdz 90 dalībniekiem. Čempiona tituls 2013. gadā tiks izcīnīts ieskaites klasēs PRO A, PRO B, Unlimited, PRO Street, savukārt kausa ieguvēji tiks noteikti Street Modified, Street un Handicap klasēs.

Atbalsta iAuto.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti