Ivans Millers kļuvis par četrkārtējo WTCC čempionu

 
iAuto | 22.septembris 2013 10:32

Divus posmus pirms sezonas beigām par četrkārtējo WTCC seriāla uzvarētāju kļuvis franču autobraucējs Ivans Millers („Chevrolet”).

Ivans Millers Suzukas trasē Foto: fiawtcc.com

Millers pirmajā braucienā leģendārajā Suzukas trasē Japānā finišēja 3.vietā, taču ar to bija pietiekami, lai kļūtu neaizsniedzams savam tuvākajam sekotājam kopvērtējumā itālim Gabrielem Tarkvini („Honda”).

44 gadus vecais francūzis par WTCC čempionu kļuva 2008., 2010. un 2011.gadā, 2007.gadā un 2009.gadā Millers čempionāta kopvērtējumā palika otrais, bet pērn izcīnīja trešo vietu. Visvājākā Milleram bija debijas sezona 2006.gadā, tomēr arī tad franču autobraucējs ierindojās 4.vietā čempionāta kopvērtējumā.

Ivans Millers Foto: fiawtcc.com

Kopumā Milleram izdevies izcīnīt 36 uzvaras, kas ir ievērojami vairāk nekā jebkuram citam braucējam. Roberta Hafa kontā ir 24 uzvaras, Alana Menu – 23, bet Tarkvini – 19 uzvaras.

Pirmajā braucienā Suzukā pirmo uzvaru sezonā un trešo – visā karjerā izcīnīja ungāru braucējs Norberts Mišelišs („Honda”), kurš startēja no pirmās pozīcijas.

Otrais brauciens Suzukas trasē bija 200. sacensība WTCC vēsturē, kopš sacīkšu seriāla izveidošanas 2005.gadā.

Jubilejas brauciens izvērtās neveiksmīgs jaunajam pasaules čempionam Milleram, kurš avarēja tūlīt pēc starta un no cīņas izstājās. Šī Milleram bija pirmā izstāšanās pēc 22 veiksmīgu braucienu sērijas.

Aizraujošā cīņā 200.jubilejas braucienā uzvaru izcīnīja nīderlandiešu vecmeistars Toms Koronels (BMW), kurš startējis visās WTCC sezonās un līdz šim bija izcīnījis trīs uzvaras. 2.vietā jubilejas braucienā ierindojās marokānis Mehdi Bennani (BMW), bet 3.vietā – savulaik F1 startējušais portugālis Tjagu Monteiru.

Deviņu sezonu laikā WTCC startējuši 190 braucēji no 34 valstīm, un vismaz vienā sacensībā piedalījušies desmit dažādi autoražotāji.

Uzvaru sacensībās izdevies izcīnīt 30 braucējiem, bet 36 izdevies būt sacensību vadībā vismaz vienu apli.

WTCC seriāls šajā laikā apciemojis 32 trases 23 valstīs četros kontinentos.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti